31 °C

Единственият свидетел срещу Иванчева оттегли показанията си

Тезата на прокуратурата, обвинителната позиция на прокуратурата търпи сериозна критика и логически обвинения.

Това заяви пред bTV адвокатът на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева по повод оттеглянето на показанията срещу Иванчева от основния свидетел и подсъдим по делото - Петко Дюлгеров, който е и предишен кмет на столичния район.

Дюлгеров заяви, че не е предавал на Иванчева пари от предприемача Александър Ваклин. Показанията му, че Иванчева била искала подкуп са дадени под натиск, заяви самият Дюлгеров и се отказа от тях. 

Дюлгеров не си отмъщава на прокуратурата. Той казва, че приказките, които ги е говорил, не отговарят на истината, заяви Марковски.

Дюлгеров е единственият свидетел. Когато става въпрос за наказателно дело, важното е дали са искани парите и какви са доказателствата. Единственият свидетел на обвинението, който твърди, че са искани пари - няма връзка на обвинението със свидетели, които да установят истината, каза Марковски.

"Трябва да се съобразяваме с принципа - не трябва атмосферата да погазва истината. Човек, който не е влизал в ареста, лесно се доверява. Когато се посяга на истината по този начин - карат го да говори, за да бъде пуснат (от ареста) има текст в Наказателния кодекс за изтръгнати обяснения по този начин", обясни защитникът на Десислава Иванчева.

По думите му отмятането на Дюлгеров от показанията си е "изстисканият лимон и сока, който трябва да преглътне прокуратурата".

Графикът на съда и на колегите е натоварен. Искат на всяка цена да приключат делото, да не се бавят. Юридически няма проблем, обясни Марковски прецедентното насрочване на делото за неделен ден.

За кандидатирането на Иванчева за европарламента нейният адвокат каза: "Тя е влюбена в тезата, че планетата трябва да е чиста. По време на нейното обвинение тя говореше повече за градинки, отколкото да каже неща, които бяха в нейна защита".

Иванчева беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" в центъра на София на 17 април 2018 година. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата. Действията на органите на реда около ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което предизвика вълна от възмущение относно начина, по който тя е задържана.

В края на май месец спецсъдът отстрани Иванчева като кмет на столичния район "Младост".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ми
  Мина
  0 0
  16:11, 10 апр 2019
  Да ви кажа честно,аз подхвърлих тези пари в колата на Иванчева.Моля да ми ги върнете,след като и Дюлгеров и Иванчева твърдят,че нямат общо с тях.

Хороскоп за 13.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
13 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
13 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
13 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
13 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
13 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
13 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
13 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
13 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
13 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
13 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
13 авг 2020
Последни новини