ЦИК назначи Районна избирателна комисия в Девети район – Кърджалийски, за изборите за членове на Европейския парламент

Петър Иванов Захариев е председател на Районната избирателна комисия (РИК), реши ЦИК. Назначена е 15-членна комисия. Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 6 април.

Централна Избирателна Комисия

РЕШЕНИЕ 
№ 81-ЕП
София, 05.04.2019

ОТНОСНО: Назначаване на Районна избирателна комисия в Девети район – Кърджалийски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Постъпило е писмо от областния управител на област Кърджали с вх. № ЕП-05-4/13 от 30.03.2019 г. на ЦИК. Към писмото са представени протокол от 28.03.2019 г. за проведените консултации при областния управител за състав на РИК, ведно с направените предложения от участвалите партии и коалиции и приложените към тях документи.

На консултациите са участвали надлежно упълномощени представители на всички парламентарно представени партии и коалиции, както и представител на партия „Демократи за силна България“, която не е парламентарно и няма избран с нейна листа член на Европейския парламент от Република България.

На проведените консултации при областния управител не е постигнато съгласие между участниците по отношение на ръководството на Районна избирателна комисия в Девети район – Кърджалийски.

Впоследствие на 28.03.2019 г. са представени в деловодството на областната администрация – гр. Кърджали предложения с надлежни документи за членове на РИК – Кърджали от коалиция „Реформаторски блок“ и от КП „България без цензура“ (ББЦ), които имат избрани с техни листи членове на Европейския парламент от Република България.

От представената преписка се установява, че са спазени изискванията на Изборния кодекс за провеждане на консултациите.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 60, ал. 11 във връзка с чл. 61, ал. 3, 4, 5 и 6 ИК и Решение № 8-ЕП от 26 март 2019 г. на ЦИК Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

НАЗНАЧАВА Районна избирателна комисия в Девети район – Кърджалийски, в състав от 15 членове, както следва:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:Петър Иванов Захариев

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Величка Димитрова Георгиева

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Даниел Гочев Делчев

СЕКРЕТАР: Беркант Метин Барзат

ЧЛЕНОВЕ: Димитър Киров Димитров, Елица Момчилова Юркенова, Емилия Белева Владева-Бонева, Ставрин Георгиев Ставрев, Иван Пламенов Робов, Павел Богомилов Гатев, Росица Миткова Ескова, Димитрия Драганова Василева, Джевдет Шакир Мустафа Иван Стефанов Кадънков, Христина Кралева Георгиева

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 6 април 2019 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини