Езикът на музиката събра ротарианци от три страни в Одрин

  Езикът на музиката събра ротарианци от три страни в Одрин. Струнният камерен състав Criantem Müzz омагьоса с богатия си репертоар представители на клубове от Р Турция, Р България и Р Гърция. В Одрин пристигнаха ротарианци от Кърджали, Смолян и Златоград Гърция бе представена от клубовете на Александруполис, Димотика и Кавала. Заедно с домакините от клуб „Мимар Синан” бяха и ротарианците от клуб „Едирне”.

  Концертът бе организиран от ротарианците от „Мимар Синан” по повод 25 години от чартирането на клуба. Той е част от поредицата инициативи за обмен на културни прояви, които бяха договорени в началото на 2019 г.по предложение на президента на Ротари клуб-Александруполис Йоанна Куюмджи.

   Преди концерта ротарианците изслушаха химните на трите страни. В концертната зала бяха поставени националните флагове на Турция,България и Гърция. Имаше представител на гръцкото консулство.

     В своето приветствие президентът на Ротари клуб „Мимар Синан” Салим Зия Йозсой подчерта, че за своята 25-т годишна история ротарианците от клуба са работили много  в насока на връзки и развитие на образованието и международните отношения, за да се укрепи приятелството и се премахнат границите между държавите.

     Богати са изявите в сферата на музиката.По инициатива на „Мимар Синан” в старата турска столица се провежда тази година 21 издание на Международния музикален конкурс, в който участват и изпълнители от България. На 29 март в концерт на класическа музика участват изтъкнати изпълнители. От „Мимар Синан” се гордеят, че по тяхна покана в Одрин миналата година гостува Старозагорската опера с „Мадам Бътерфлай”.

    В сферата на изобразителното изкуство е инициативата „Заедно на един мост”,насърчаваща децата от Одрин и Кърджали да рисуват. Очаква се към нея да се присъединят и ротарианците от Гърция.

    Домакините бяха приветствани с годишнината от чартирането на клуба от асистент дистрикт гуверньорът на зона 9  Недялка Росенова .Приветстие поднесе и президентът на Ротари клуб Кърджали Валентин Гогев.Той покани домакините на пролетния благотворителен бал,който ще се състои на 18 май в Кърджали.Взехме в Александруполис решение ротарианците от трите страни да се обединят напук на границите и политиците,каза Йоанна Куюмджи.

    В неформална обстановка домакини и гости имаха възможност да послушат изпълнения на мъжки квартет за традиционна турска музика.Бе разрязана торта по случай рождения ден на Ротари клуб „Мимар Синан”

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Сл
   Сланинко
   1 -1
   10:44, 7 апр 2019
   А къде бяха събрани --в някоя джамия ли

  Хороскоп за 15.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
  15.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
  15.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  15.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
  15.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  15.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
  15.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
  15.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
  15.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
  15.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
  15.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
  15.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
  15.09.2019
  Последни новини