Ангелкова купила евтин апартамент на груб строеж от родителите си

Министърът на туризма Николина Ангелкова обясни пред медиите, които я чакаха на Летище "София", че апартаментът й в "Овча купел" е закупен от нейните родители през 2008 г. на груб строеж за 75 хил. лева. Той е на нейно име и има пазарна оценка, която е за сумата, платена за имота.

Ангелкова направи този коментар, след като днес в парламента Валери Симеонов посочи, че има в правителството министър с апартамент на ниска цена. "Добре е Бойко Борисов по-внимателно да си огледа министрите, че и там има такива", заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на НФСБ в коментар на скандала с апартаментите. Попитан какво има предвид, Симеонов каза: "Овча купел", "Бързарица" 2 - 142 кв.м за 61 000 лв.". Той не пожела да каже чий е този апартамент.

Симеонов коментира, че скандалът с апартаментите е показал, че е масова практика да се укриват данъци, впоследствие да се намалява данък сгради към общините, т.е. данък се укрива втори път. "Всичко това няма как да не е било известно на конкретните регионални служители на НАП, както и на общината. Това е масова практика", посочи Симеонов.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини