Учредиха награда на името на д-р Атанас Дафовски, първите отличени ще я получат на 8 април

Изображение 1 от 3

    Съветът на директорите на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали учреди награда на името на своя патрон. Тя ще се връчва на здравни работници с високи постижения в медицината и науката. За първи път наградата ще бъде връчена на 8 април т.г.,когато се навършват сто години от рождението на д-р Атанас Дафовски. Това съобщи на брифинг ръководството на болницата.

      Ще отбележим подобаващо тази дата,защото на нея е роден д-р Дафовски.Желаем да си спомним за тази значима личност. Да научат за нея и младите хора. Това подчерта в изявлението си изпълнителния директор на здравното заведение проф.д-р Тодор Черкезов. Той припомни,че д-р Дафовски е управлявал болницата в периода 1961-1982 г. По негово време са изградени новите корпуси на здравното заведение, носещо днес неговото име,както и  поликлиниката. Благодарение на добрата му кадрова политика, цяла плеяда известни лекари са работили в болницата. Сред тях са д-р Чулева, д-рКасабов, д-р Фотев,  д-р Трифонов и много други.

       На 8 април от 11,30 часа в конферентната зала на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” академична беседа ще поднесе акад.Богдан Петрунов. Това ще бъде знакова лекция за лекарския състав.

      От 13,30 ч. пред паметната плоча на дома на д-р Дафовски на бул.”Сан Стефано”№15 в Кърджали ще бъдат поднесени цветя. Очаква се присъствието на признателни кърджалийци.

      В ресторант „Арпезос” от 14,00 часа ще бъдат връчени първите награди на името на д-р Дафовски.

     Искаме 8 април да се превърне в празник не само за здравните работници но и за града. Ще припомня,че д-р Дафовски е почетен гражданин, каза още проф.д-р Тодор Черкезов.

    Секретаря на Лекарската колегия в Кърджали д-р Магдалена Маринова подчерта, че днешното поколение лекари продължават делото на др-Дафовски. Работим за да създадем добро име на болницата , отбеляза д-р Маринова.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини