6 331 физически лица са декларирали доходи в Данъчното в Кърджали

6 331 физически лица са обявили доходите си пред НАП Кърджали до момента, съобщиха от офиса на приходната администрация тук. 28 % от общия брой / или 1741 бр./ формуляри са подадени по електронен път с персонален идентификационен код или с квалифициран електронен подпис. За да попълнят коректно декларацията си, физическите лица могат да проверят в сайта на НАП дали за тях има подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани доходи, различни от тези по трудов договор, като например хонорари.                                                                                                                                                                                                                            От приходната администрация припомнят, че гражданите и фирмите имат възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред приходната агенция с годишната данъчна декларация.Коригиращата декларация се подава до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от 2018 година.

„По малко от месец остава до изтичане на крайния срок  подаване на годишни декларации. Най-бързо и лесно те могат да бъдат подадени по електронен път с ПИК или КЕП, както и чрез лицензиран пощенски оператор. Съветвам всички наши клиенти да не чакат последния момент за подаване на формулярите. Обръщам се и към кметовете на населени места в областта, с които имаме успешно дългогодишно партньорство, да оказват необходимото съдействие на хората по места, за да могат в срок да подадат данъчните си декларации. Отново ще припомня, че  до края на април, всички земеделски стопани, които са извършвали стопанска дейност, получили са държавни помощи, субсидии и друго подпомагане от Европейските фондове трябва да ги декларират в НАП.“, каза директорът на НАП в Кърджали г-жа ЕлванГюркаш. 

До 30 април трябва да се плати и посоченият в данъчната декларация данък за довнасяне.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg. 

Това съобщиха от НАП-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини