Три катастрофи за два дни, отново с мощни коли

Три са пътните произшествия в областта през последните три дни. Няма пострадали. Вследствие на несъобразена скорост 19-годишен водач на „Мерцедес“ загубил контрол над управлението и се блъснал в еластична ограда по пътя Кърджали-село Мост. В Джебел 72-годишен шофьор с „Мерцедес“ при излизане от ред на паркирани автомобил ударил правилно движещ се „Опел“. В Кърджали „“Фолксваген“, управляван от 20-годишен, блъснал паркиран „Фолксваген“. Тестовете за алкохол на водачите от трите произшествия са с отрицателен резултат. На виновните са съставени актове по ЗДвП.

Водач, управлявал автомобил, без да има това право, е бил установен от полицейски служители. При проверка на лек автомобил „Фолксваген“ в село Мъдрец станало ясно, че 22-годишният водач не притежава шофьорска книжка, вече е бил наказван по административен ред за същото нарушение и в едногодишен срок го извършва повторно. Проверката по случая се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали.

Нерегистрирано моторно превозно средство е управлявал 21-годишен, който бил проверен на КПП „Чилик“. Лекият автомобил „Фолксваген“, с който шофьорът се движил, се оказал с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнение задължение на собственик да регистрира моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му. Същото нарушение извършил и 21-годишен, който се движил с „Фолксваген“ в село Пелин. Работата по случаите продължават сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали и група „Охранителна полиция“ в РУ-Крумовград.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини