Ердоган: Ще приемем изборните резултати

Президентът Реджеп Тайип Ердоган каза, че предварителните резултати от местните избори на 31 март показаха, че управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) е победител "с мнозинство, с което партията дойде на власт на 3 ноември, 2002 г. ", отбелязва в. "Хюриет".
"Ние излязохме от изборите като водеща партия с мнозинство. По отношение на съюзите, ние, заедно с Партията на националистическото движение сме на първо място. Ние, все пак трябва да признаем, че загубихме някои от общините ", каза Ердоган в Истанбул, преди да замине за столицата Анкара, където каза, че ще изнесе реч на балкона на централата на своята партия.
 
"Ще приемем, че сме спечелили сърцата на нашите хора на местата, където сме спечелили, и не бяхме достатъчно успешни на местата, където загубихме. По тази причина ще вземем съответното решение за нашия план за действие", каза президентът.Той все пак не пропусна да отбележи, че кюрдите не са гласували за терористични партии като ПКК.
 
Управляващата Партия на справедливостта и развитието спечели много провинции в Централен Анадол, но загуби контрола върху столицата Анкара.
 
Все пак Ердоган успя да задържи икономическото и финансово сърце на страната - Истанбул.Управляващите запазват контрола над 40 области от всичките 81 в страната. Опозиционните кемалисти имат 20 области. Останалите се разпределят между кюрди, леви и независими кандидати.
 
Опозицията все пак може да се похвали с Анкара, Анталия и Адана. Това са ключови градове в Турция.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини