Успех в "Ключът на музиката"

Тя е заразяваща и увличаща, разнообразна, необятна и магнетична… И всеки, който я е допуснал в сърцето си, е поканил в живота си вдъхновението… Наука и изкуство, начин на живот и потребност, отмора и дарование… Всичко това е музиката!

Паисиевци и тази година показаха, че тази вселена е неизменна част от живота им и отново се класираха до финалния кръг на състезанието „Ключът на музиката“. Предният им музикален успех вече е факт.

От 22.03 до 24.03.2019 г. в град Пловдив се проведе Националния кръг на състезанието, организирано от МОН и по традиция провеждащо се в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив. 

Ето и нашите отличени участници в Националния кръг на музикалната надпревара: Виктория Кавръкова - IV Б клас, Александра Попова - IV В клас, Веселина Стефанова - IV В клас, Радост Колева – V Д клас, Алмира Емин – V Г клас, Димитър Стефанов – VII Б клас, Величка Христова – VII В клас. Класирането на този етап само по себе си е голям успех за тях и за нашето училище.

Ръководител на учениците е г-жа Евгения Пейкова, която получи грамота и награда ключ сол.

Музикалното съревнование „Ключът на музиката“ е ученическо състезание по музика, съдействащо за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по музика в задължителната и общообразователната подготовка и създаващо условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда. Решаването на задачите от трите състезателни кръга предполага свободно боравене с основни знания за музиката в рамките на учебните програми по музика. Критериите за оценяваните компетентности на учениците са разработени съгласно държавните образователни изисквания и държавните образователни стандарти за учебното съдържание по музика. Освен тях се оценяват и проявените творчески способности на участниците. 

Поздравяваме нашите таланти с успеха и им пожелаваме това най-нематериално богатство, изразяващо душата на един човек и успяващо да достигне безпрепятствено до милиони други, да владее винаги сърцата им и да бъде част от живота им.

Това съобщиха от ръководството на СУ"Отец Паисий".

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини