Пиян шофьор удари отзад баварец, унесъл се

Водач, употребил алкохол, е предизвикал катастрофа в района на село Кирково снощи около 19 часа. 32-годиишен с „Пежо“ блъснал движещ се пред него автомобил „БМВ“, чийто водач намалявал скоростта поради образувала се колона. Тестът за алкохол на шофьора, причинил катастрофата, отчел 1,74 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е отказана кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан в РУ-Кирково. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс за управление на автомобил след употреба на алкохол с над 1,2 промила и работата продължава разследващ полицай.

Водач, управлявал автомобил с регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство, е установен от полицаи от РУ-Ардино. 63-годишният шофьор на „Опел“ бил проверен по пътя от разклона за село Ленище към гр.Ардино. При направена справка станало ясно, че регистрационните табели на колата не са на това МПС. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство и работата продължава разследващ полицай.

Два са пожарите през вчерашния ден в областта. Около 18,30 часа екип на пожарната служба в Крумовград загасил запалени отпадъци в землището на село Звънарка. 1 декар сухи треви са изгорели в землището на село Ямино, запалени вследствие на небрежна работа с огън. Четирима огнеборци от службата в Джебел загасили огъня. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини