Младежи от Кърджали и Хасково участваха в „Оранжерия за мисли“

„Оранжерия за мисли“, един различен начин за генериране на идеи, демонстрираха днес младежи в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали. Организатор  на свободното пространство за дискусии по различни теми бе Общинският съвет по наркотични вещества – Кърджали, а в дискусията участваха доброволците към Превантивно информационните центрове в Кърджали и Хасково.

 Те имаха възможност сами да определят темите, които ги вълнуват, да обменят мисли и да опитат заедно да решат проблеми, които стоят пред днешната младеж. Оказа се, че най-интересни за тях са  тези свързани с глобалното затопляне, ЕС и Брекзит. На следващо място в дискусията бяха образователната система в България, ролята на изкуството в живота на младите, както и  спорта. Всички се обединиха около мнението, че за младежите една от темите на деня е превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества и  конкретно марихуаната.

След определяне на петте основни теми младежите работиха по групи,  за да могат в края на дискусиите да представят пред всички участници своите виждания по конкретна тема.

Първоначално всеки един от участниците имаше възможност да се представи чрез карта на сърцето, в която трябваше да  изброи по три свои лични качества, три важни неща от живота, три неща с които смята, че се справя добре, и три думи, които иска да чуе за себе си.

Инициативата „Оранжерия за мисли“ се реализира за първи път в Кърджали, а при откриването й председателят на Общински съвет по наркотични вещества в Кърджали Сезгин Бекир поздрави младите хора за креативността им и им пожела винаги да имат силата да изразяват свободно своето мнение.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини