Стартира ново финансово оздравяване на община Кърджали, свързват с него оставките в администрацията

Изображение 1 от 2

    Стартира ново финансово оздравяване на Община Кърджали. Общинските съветници приеха единодушно решение за поставянето на начало на процедура по финансово оздравяване. Това стана на днешната сесия, след като бе получено писмо от министъра на финансите. Кметът инж. Хасан Азис внесе в Общинския съвет уведомление за откриване на процедурата. Той бе натоварен да изготви план за финансово оздравяване и да организира общественото му обсъждане.

      От името на групата съветници на ПП ГЕРБ нейният председател Огнян Иванов подчерта, че съпартийците му ще гласуват „за”.Той обаче посочи, че Община Кърджали е единствената администрация на областен център, която започва такава процедура. Така се нареждаме до общини като Девин, Криводол, Чепеларе и др. Отново попаднахме в негативен списък. На Вас г-н кмете и на Вашата партия й липсва разум, заключи съветника. Той изрази предположението, че оставките на зам.-кмет и главен счетоводител от Общинска администрация са свързани с началото на процедурата по финансово оздравяване.

    ДПС управлява само един областен център. Стигнахме до финансовото оздравяване  благодарение на политиката на управляващите към общините на ДПС, отбеляза съветника от ДПС и областен младежки лидер Байрам Байрам. Той определи думите на Огнян Иванов като популизъм.

    Съветниците от местния парламент приеха единодушно решението за стартиране на процедура по финансово оздравяване на община Кърджали.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      За
      Запознат
      4 0
      13:31, 25 мар 2019
      Оставките на зам. кмета и главния счетоводител, са свързани. Връзката са много, ама много пари изтекли от общината за несвършена, но платена работа. Колкото и да го крият преди изборите.
    Последни новини