Мястото на жената в Турския свят

Изображение 1 от 3

    Висока оценка получи председателят на изселническата организация „Бултюрк” Рафет Улутюрк за  организирания от него форум „Жената в Турския свят”Похвалите дойдоха директно от официална Анкара.Както Кърджали бг вести писа на 9 март 2019 г. гражданската организация на българските изселници „Бултюрк” осъществи конференция на тема „Жената в Турския свят” Конференцията се проведе в гр.Истанбул, обшина Байрампаша в  Културния център „Мехмет Акиф Ерсой”. Срещата протече с широко участие на представителите на жените от цял свят.  Конференцията бе в 3 панела:  Откриване;Първо заседание и Второ заседание . Откриването на конференцията направи председателя на „Бултюрк”-Рафет Улутюрк. В речта си той приветства участниците и поздрави присъстващите с празника на жената Осми  март. Благодари на гостите, които са пристигнали от цял свят за присъствието и участието им. След председателя на „Бултюрк” думата беше дадена на Председателя на центъра за стратегически изледвания проф д-р. Ал‘ Фуат Юренч . Ганира Пашаева, народната преставителка от  Азербайджан в речта си изказа особената благодарност към организатора на това мероприятие г-н Рафет Улутюрк за това, че той пръв е успял да осъществи такава голяма среща с участие на жени от много голяма географска ширина с тема в центъра на която  стои жената. Благодаря от сърце,каза Пашаева.След това се изказа  кмета на Байрампаша Атила Айдънер . От името на Председателя на Меджлиса  и настоящ кандидат кмет на гр Истанбул от партията Партията на справедливостта и развитието  Бинали Йълдъръм взе думата съветника му адвокат Абдуллах Доуджу .

    В първото заседание участваха: проф. Др. Али Фуат ;. Ганира Пашаева,депутат от Азербайджан ;. Емете Гюзюгюзелли от Кипър, Американски университет ; Ъшък Садък Ахмет от  Гърция ;Др. Фатма Сюнмез от Казакистан ;. проф. д-р Хасине Шен, Истанбулски университет ;. Надина Джавадова от  Чувашия ;. Сениха Расим от Германия, Председател на фондация Българските Турци в Европа ;.доц.д-р/ Джемиле Кънаджъ  от  Туркистан.

     Във вторият панел доклади изнесоха  Ояа Джанбазоглу от  Истанбул, Бултюрк ; Фатма Акташ от Холандия, Председател на фондация „Аврасия” ;. Вера Ертурул от  Молдава ; Сема Уйгур от  Китай ,Догу Туркистан ; Хавва Юзгур от  България ,живее в Коджаели ; Севинч Азер от Иран .

     Преди закриването  всички участници получиха плакет и  подарък от председателя Рафет Улутюрк,който лично им ги връчи.  Закриването беше направено от  Рафет Улутюрк. Той благодари на всички участници в срещата и на гостите.

      На конференцията бяха изпратени венец от цветя от  Областния управител на Истанбул и кандидат кмет на града Бинали ЙЪЛДЪРЪМ от Партията на справедливостта и развитието.

    Кърджали бг вести.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини