Малките художници от Ардино с престижни награди от конкурса за рисунка „Моята ЕДЕН дестинация в България“

12-годишната Диляра Реджебова от Ардино спечели четвърто място в конкурса за рисунка „Моята ЕДЕН дестинация в България”, обявен от Министерството на туризма. Нейната рисунка на пейзаж от дестинация в Ардино е получила 121 точки от журито. Талантливата  художничка Диляра е възпитаник на Школата по Изобразително изкуство при Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР)- Общински детски комплекс (ОДК) в града под Белите брези. Още пет деца от ЦПЛР-ОДК в Ардино бяха отличени с грамота за участие в конкурса. Това са 9-годишните Пелин Карабекирова, Ебру Делиюсеин, Анна Карамфилова, Еда Бекир и 12-годишната Фунда Ибрямова.

В миналогодишното издание на конкурса се включиха участници с над 250 рисунки. Всички творби са оценявани от жури, и са качени на официалната страница на Министерството на туризма във Фейсбук, където се състоя електронно гласуване.

Рисунките от конкурса ще бъдат използвани за изработване на проекти на пощенски картички и магнити, които ще се разпространяват у нас и в чужбина.

Директорът на ЦПЛР-ОДК в Ардино и ръководител на школата по Изобразително изкуство Мюзейен Юсуфова каза, че това са поредните престижи награди на възпитаниците на школото в областни и национални конкурси. „Надявам се, че децата ще продължат с толкова висок ентусиазъм да се включват в различни по вид конкурси и да показват своите умения. По-време на тези надпревари те се срещат и се запознават с много нови приятели“, коментира Мюзейен Юсуфова.

Директорът на СУ „Васил Левски“ в Ардино Аника Петрова сподели, че чрез извънкласните и извънучилищни дейности, учениците участват активно в много общински и национални конкурси и получават награди.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини