Театрали от Езиковата гимназия с отлично представяне на Националния фестивал на авторската драматургия

Тази година Националния фестивал за пиеса на английски език се проведе на 09.03. за шести пореден път. Девет ученици от ЕГ“Христо Ботев“ гостуваха в гр.Враца наред с трупи от Казанлък, Добрич, Русе,Велинград, Смолян, Кубрат, Враца, Ловеч, София, Кюстендил,Ловеч, Плевен. Броят на участниците всяка изминала година става все по-голям,  участието във фестивала става все по-престижно, а подготовката – все по-отговорна.

Пиесата, която най-младите театрали на Езиковата представиха,  се нарича „Сладко-горчива слава“ и има драматичен характер.В нея се разказва за живота на вокалиста на рок групата Нирвана -  Кърт Кобейн -  от детството до трагичния му край. Наркотиците провалят семейството и бляскавото му бъдеще като музикант.

Идеята за темата на пиесата е на Яна Михайлова от девети клас, но всички останали участваха активно с идеи по време на репетициите. Освен нея участие взехаОнай Али,Елис Али, Теодора Митева, Габриела Тренева, Петя Тончева, Мария Тонева и Михаела Куцева от девети клас и Валентина Ананиева от десети клас. Така се роди една прекрасна пиеса  на социална тема. Заслугата е и на ръководителя на трупата Таня Маровска, учител по английски език в гимназията и на актьора и режисьор Атанас Атанасов.

Журито на фестивала оцени по достойнство таланта на актьорите от всички представили се трупи. Представени бяха проблемите в обществото ни така, както ги виждат младите хора.И ако повече възрастни  гледат тези постановки лесно могат да намерят в тях отговори на въпроси, които отдавна търсят.

Пиесата „Сладко-горчива слава“ получиплакет и  награда за най-драматично и смело представяне на проблема с приемането на наркотици от младите хора и последиците от това. И какво по-хубаво от това – признание за екипна, ползотворна и успешна работа.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини