9 °C

Децата подариха любов на мама в Черноочене

Малчуганите от детските градини на територията на община Черноочене отново изненадаха своите майки по случай Деня на жената.
Още от вчера течеше бурна премяна на учебните помещения в най-голямата детска градина ДГ „Знаме на мира“ с. Черноочене и нейната група „Славейче“ в село Житница. Празничните стаи с цветя и балони създадоха допълнително настроение.
В група „Славейче“ залата бе препълнена от родители, а гости на събитието бяха зам.-кметът на община Черноочене Селями Мустафа, представители на местната администрация, родители и други.
Под ръководството на своите учителки деца във всяка група пяха песни, играха в различни сценки и рецитираха без умора произведения, посветени на майката. В уречения час любопитните майки пристигнаха в училището и заеха местата си до своите рожби. В помещенията зазвучаха медните гласчета на децата. Останали възхитени от таланта на малчуганите, майките изразиха с продължителни аплодисменти своята похвала и гордост.
Застанало до майка си, всяко от децата отправи поздрав към нея. Малчуганите обаче не просто рецитираха стихотворенията си. Грейнали от радост, те лично се обръщаха към своите майки и казаното беше по детски дълбоко искрено. Всяка изречена дума преливаше с чувство на любов, всеки звук стопляше майчиното сърце. Те наистина бяха трогнати и сълзи на радост и благодарност блестяха в очите им. От името на колектива, директорката на градината Елмаз Апти изрази благодарност, че родителите доверяват децата си на тях. Увери ги, че възпитанието на малчуганите им е в сигурни ръце.
Директорката Елмаз Апти поздрави майките с празника и използва повода да благодари и на ръководството на Община Черноочене, за оказаното съдействие през годините на предучилищното образование.
Екип от педагози, квалифицирани медицински кадри и помощник-възпитатели отглеждат и възпитават над 130 деца в ДГ “Знаме на мира” с. Черноочене и нейната група „Славейче“ в село Житница. Тя е градина с традиции и утвърден престиж, заемащо полагаемото място в предучилищното образование и възпитание в община Черноочене.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини