9 °C

Много висока оценка за ОД на МВР в Кърджали, пример в страната за работа с подрастващите

  Много висока оценка даде Министерството на вътрешните работи на Областната дирекция на МВР в Кърджали. Мнението на вътрешното ведомство бе изразено пред журналисти от директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” главен комисар Ивайло Спиридонов и подкрепено от зам.-директорът на Главна дирекция „Гранична полиция” старши комисар Станислав Манолов. Двамата взеха участие в съвещание в Кърджали на, което бе представен отчетът за работата на Областната дирекция през отминалата 2018 г. Отчетът бе представен от директорът на дирекция старши комисар Венцислав Момчилов.

     Пред журналисти главен комисар Ивайло Спиридонов подчерта, че Кърджали е пример за добра работа с подрастващите. Това направило изключително добро впечатление. Провеждат се  много и резултатни  инициативи. Създаваните детски полицейски управления въздейства в дългосрочен план на децата и ги възпитава да спазват законите. Много от подрастващите мечтаят да станат полицаи.

  Старши комисар Венцислав Момчилов  конкретизира, че активно се работи в училищата срещу разпространението на наркотици. Служители на Детска педагогическа стая извършват мащабна разяснителна работа, за да предотвратят спадането на възрастовата граница на наркозависимите.

   Областната дирекция на МВР в Кърджали заслужи похвала и за успехите си в борбата срещу престъпността като цяло. Разкриваемостта за 2018 г. се е увеличила с 6 пункта.

  Основна функция на дирекцията е борбата с конвенционалната престъпност и тя се справя успешно, подчерта главен комисар Спиридонов. Той посочи, че се наблюдава лек спад в разкриваемостта на икономически престъпления. Те заедно с разпространението на наркотици спадат към т.нар.латентна престъпност и изискват изключително издирване на нарушителите на закона. Ивайло Спиридонов препоръча охранителна полиция, която през цялото денонощие е ангажирана на улицата, да се ползва пълноценно с целия си капацитет в работата с криминалната престъпност.

  Старши комисар Станислав Манолов допълни, че за втори път присъства на отчет на дирекцията в Кърджали и за втори път се отчита повишена разкриваемост на престъпленията.

    Старши комисар Венцислав Момчилов направи кратък отчет за работата на Областната дирекция на МВР в Кърджали. Той посочи,че през 2018 г. са извършени 799 престъпления, от които са разкрити 61,6%. Извършени са две умишлени убийства. И двете са разкрити. Борбата с тежките взломни кражби е осезателна-разкрити са 45%. Намалял е броят на грабежите.

  Старши комисар Момчилов се спря на борбата с разпространение на дрога, която има голям обществен отзвук. Той даде конкретни цифри за заловените количества наркотици, сред които най-голямо е на марихуана. Тя е и най-консумирана.Наблюдава се тенденция хероинът да се разпространява сред ромите.Кокаинът е много скъп , но вече го има на нашия пазар.

    Старши комисар Момчилов обобщи,че 65% от престъпленията в областта се извършват в градовете ,като 50%  са в Кърджали.

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вложите повече старание в работата си, взаимоотношенията ще ви подтикнат към размисъл и за други предстоящи събития. Здравословни неразположения и хронични страдания са измежду препятствията пред вас днес, но ще имате сили да ги преодолеете. Финансови сделки и удовлетворяващи ви споразумения.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионални срещи или други делови начинания ще заемат голяма част от времето ви днес. С участието си в съвместен проект с колеги ще дадете простор на творческата си мисъл и активни действия. Други ще се включат в подготовка на мероприятие от обществен характер.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Чудесно е, че сте ентусиазирани, но не действайте импулсивно, особено когато става дума за средства. Очакваните парични приходи няма да закъснеят и тревогите ви са неоснователни. Добра идея е да заделяте малко за непредвидени случаи. Въпреки, че съдбата е благосклонна към вас и няма да ви липсват в очертаващите се месеци.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще вземете решения, които ще се окажат важни за бъдещите ви действия. Развитията са на етап, който ще продължи, в зависимост от това, на кое ще дадете предпочитание. Като разумни хора, преди да пристъпите към конкретни действия, ще си дадете сметка за плюсовете и минусите, за да избегнете загубите.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В никакъв случай не се поддавайте на провокации днес, не позволявайте чужди недобри намерения да ви отклонят от поетата посока. Отнасяте се към близките си с разбиране и готовност да им помогнете, ако имат нужда, и те ви отвръщат със същото.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С повече ще се зарадвате, ако намерите най-прекия път към сърцето на човек, който не ви е безразличен. Може да бъде и колега. Работете в екип и дайте воля на желанието си всички да бъдат добре. Важно е, защото ще повишите тонуса и ще подобрите атмосферата, като я направите ведра и градивна.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вашата роля днес се състои в това да създавате баланс там, където е необходимо. Независимо дали става дума за емоции или професионални стремежи, вие сте тези които са в състояние да неутрализират излишните енергии. Възможно е вечерта да сте твърде уморени за забавления, затова прекарайте времето си сред спокойна обстановка далеч от шумни места.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес не действайте прибързано, особено ако се касае за делови решения. Наложителни са промени в плановете ви, тъй като се нагърбвате с изпълнението на прекалено много неща. Не се колебайте да посветите вечерта си на приятни занимания, които ще ви отморят. Роднините ще се отзоват на вашите нужди и с готовност ще ви подкрепят.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заложете на индивидуалните начинания днес и можете да разчитате на впечатляващи успехи. Работата в екип не би ви спорила и би ограничила сериозно възможността ви за бързи и находчиви действия. Нервите ви ще бъдат подложени на изпитание от ваш близък и като че ли най-доброто решение е да не взимате присърце проблемите му и да го оставите сам да поеме отговорност.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес попадате на възможност, която наистина не е за изпускане. Опитвате се да привлечете някого на своя страна, но това няма да се окаже нужно – той сам ще ви потърси съвсем скоро. Близък приятел ще има нужда от съвета ви относно нещо, което ви е добре познато. Опитайте се да му бъдете максимално полезни. Подобрявате отношенията си с любимия човек.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Забелязвате много неща, които сте пренебрегвали до този момент. Постарайте се да се споразумеете с човек от обкръжението си за нещо, което касае и двама ви. Ще успеете само, ако подходите търпеливо и имате достатъчно желание за компромис. Бъдете внимателни с интимния си партньор. Директността ви може да го нарани.
  17 фев 2020
  Последни новини