Много висока оценка за ОД на МВР в Кърджали, пример в страната за работа с подрастващите

  Много висока оценка даде Министерството на вътрешните работи на Областната дирекция на МВР в Кърджали. Мнението на вътрешното ведомство бе изразено пред журналисти от директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” главен комисар Ивайло Спиридонов и подкрепено от зам.-директорът на Главна дирекция „Гранична полиция” старши комисар Станислав Манолов. Двамата взеха участие в съвещание в Кърджали на, което бе представен отчетът за работата на Областната дирекция през отминалата 2018 г. Отчетът бе представен от директорът на дирекция старши комисар Венцислав Момчилов.

     Пред журналисти главен комисар Ивайло Спиридонов подчерта, че Кърджали е пример за добра работа с подрастващите. Това направило изключително добро впечатление. Провеждат се  много и резултатни  инициативи. Създаваните детски полицейски управления въздейства в дългосрочен план на децата и ги възпитава да спазват законите. Много от подрастващите мечтаят да станат полицаи.

  Старши комисар Венцислав Момчилов  конкретизира, че активно се работи в училищата срещу разпространението на наркотици. Служители на Детска педагогическа стая извършват мащабна разяснителна работа, за да предотвратят спадането на възрастовата граница на наркозависимите.

   Областната дирекция на МВР в Кърджали заслужи похвала и за успехите си в борбата срещу престъпността като цяло. Разкриваемостта за 2018 г. се е увеличила с 6 пункта.

  Основна функция на дирекцията е борбата с конвенционалната престъпност и тя се справя успешно, подчерта главен комисар Спиридонов. Той посочи, че се наблюдава лек спад в разкриваемостта на икономически престъпления. Те заедно с разпространението на наркотици спадат към т.нар.латентна престъпност и изискват изключително издирване на нарушителите на закона. Ивайло Спиридонов препоръча охранителна полиция, която през цялото денонощие е ангажирана на улицата, да се ползва пълноценно с целия си капацитет в работата с криминалната престъпност.

  Старши комисар Станислав Манолов допълни, че за втори път присъства на отчет на дирекцията в Кърджали и за втори път се отчита повишена разкриваемост на престъпленията.

    Старши комисар Венцислав Момчилов направи кратък отчет за работата на Областната дирекция на МВР в Кърджали. Той посочи,че през 2018 г. са извършени 799 престъпления, от които са разкрити 61,6%. Извършени са две умишлени убийства. И двете са разкрити. Борбата с тежките взломни кражби е осезателна-разкрити са 45%. Намалял е броят на грабежите.

  Старши комисар Момчилов се спря на борбата с разпространение на дрога, която има голям обществен отзвук. Той даде конкретни цифри за заловените количества наркотици, сред които най-голямо е на марихуана. Тя е и най-консумирана.Наблюдава се тенденция хероинът да се разпространява сред ромите.Кокаинът е много скъп , но вече го има на нашия пазар.

    Старши комисар Момчилов обобщи,че 65% от престъпленията в областта се извършват в градовете ,като 50%  са в Кърджали.

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 13.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Намерете сили и време да се освободите от натрупаното напрежение. Ако забравите всичко, което ви е огорчавало до днес, ще си помогнете повече от всеки друг. Пропуснете покрай себе си язвителните забележки и в никакъв случай не се показвайте уязвен. Усмихнете се и на лошото отвърнете с добро. Има кой да отсъди правилно. Само добрата дума и мисъл може да помогнат там, където добрата воля липсва.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ангажираността ви расте, а с нея и умората. Сами разбирате, че трябва да търсите нови начини за справяне със стреса. Добре ще ви се отразят разходки на открито, среща с приятели или слушане на любима музика. Високите ви изисквания към околните често ви дистанцират от тях, Бъдете по-търпеливи.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Готовността ви да се реализират професионално ще ви подтикне към повече активност и без да жалите силите си ще се отдадете на работата си. Финансови и лични успехи ще отбележите през днешния ден. Някои от вас ще усетят силно привличане към нова личност и може би начало на силна връзка.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очаква ви един сравнително успешен работен ден, в случай че очакванията ви не са твърда високи. Не може всичко да става изведнъж, каквото е желанието ви, затова приемете ситуацията просто като затишие. Обърнете повече внимание на себе си.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще се радвате на заслужени професионални успехи. Постоянната ви работа започва да дава резултати. Не е изключено сериозни финансови постъпления да попълнят бюджета ви и да развихрят страстта ви към харчене. Зарадвайте близките си, те ще оценят жеста ви на внимание. Пестете емоциите си.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Среща с човек, който сте позабравили ще ви достави голямо удоволствие. Чувствата ви ще бъдат споделени и ще осъзнаете, че сте ценени и обичани въпреки дистанцията на времето. Обхванати сте от изумителен ентусиазъм, идеите ви са грандиозни, но за сега е добре да се задоволите само с планирането на нещата. Въздържайте се от алкохолни излишества.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Без да губите времето си в съмнения и колебания, ще действате и то успешно. Практичността ви отново ще се прояви, този път в навременни решения и финансови сделки. Отношенията ви с човек, когото цените и от когото очаквате съпричастност, ще се задълбочат и могат да прераснат в по-задълбочена връзка.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще ви се наложи да работите много, за да постигнете целите си. Бъдете концентрирани и не допускайте околните да ви занимават със незначителни въпроси. Това само ще попречи на работата ви, затова стойте настрана от хора, които се занимават предимно с чужди проблеми. Получавате предложение за вечерта, на което не можете да устоите.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Деловите представители на знака ще ги занимават финансови въпроси и постигане на договорености. Други ще ги вълнуват интимните подробности от живота им. Ще получите потвърждение за отношението на някой към вас и перспективността на връзката ви. Ако все пак имате съмнения, не ги споделяйте, изчакайте.
  13 ное 2019
  Последни новини