Гурбетчийки от Кърджали разпространиха мартенички в Германия, дариха 1000 лева за деца с увреждания

Изображение 1 от 6

    Гурбетчийки  разпространиха 300 мартенички сред нашенци в Германия и спечелиха 500 евро. Инициативата е на Светлана Петрова, Адриана Михайлова и Мариела Иванова от Кърджали. Децата с увреждания от Дневен център „Надежда”са  изработили 300 мартенички и им ги предоставили.Гурбетчийките са спечелили  500 евро. Те ги даряват на децата с препоръката да бъдат използвани за екскурзия. В Дневния център се грижат за 35 деца. Директорката на „Надежда”Тюркян Шукри сподели за Кърджали бг вести, че волята на гурбетчийките-дарителки ще бъде изпълнена. Сумата бе връчена от координатора на Съюза на инвалидите в Кърджали Шенай Бекир. Тя каза, че допълнително средства е дарил и шофьорът, донесъл парите. Така била оформена крайната сума от 1000 лева.

      Шенай Бекир получи от Тюркян Шукри свидетелства за дарения за трите кърджалийки. Бяха и предоставени и глинени сувенири, изработени  в центъра, като подарък за дарителките. Децата предоставиха на Шенай Бекир  40 мартеници за жените от Клуба на Съюза на инвалидите в Кърджали, които  да им бъдат раздадени на 8 март.

      Туркян Шукри сподели, че за Баба Марта центърът е бил посетен от кмета инж.Хасан Азис. Той донесъл мартенички за децата и се разпоредил в двора да бъде изградена детска площадка. Работници  вече работят по разчистването на терена, установи на място Кърджали бг вести.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини