Психиатрията пълна със злобни кучета, санитари с метли ескортират персонала сутрин и вечер до изхода

Изображение 1 от 2

    Държавната психиатрична болница в Кърджали  е пълна със злобни кучета , които нападат както хора от медицинския персонал, така и болни.Много са случаите на ухапвания. Санитари са принудени да ескортират до изхода медицинските работници, които дават дежурства. Те разгонват бездомните  псета , въоръжени с метли. Въпреки това инцидентите са ежедневие. За това сигнализират служители в здравното заведение.

    Ръководството на болницата многократно е информирало приюта за бездомни животни „Дай лапа”. От там са направили акция. Изловили част от кучетата и ги маркирали. Според служителите на приюта, последващите акции били безуспешни,защото скитащите животни се криели.

      Работещите в Психиатрията са на мнение, че не се вземат достатъчно мерки да се спре популацията на бездомни кучета в града. Дават за пример, как  песове са окупирали детска площадка в самия център и според тях представляват заплаха за децата.

      Ще припомним, че общинска служителка наскоро твърдеше, че популацията на бездомни кучета в града не се е увеличила.

      Единственото решение се вижда в създаването на нов модерен приют за бездомни кучета. Бавно върви процедурата по придобиване от общината на държавен парцел в района на с.Седловина. Там общините от областта имат намерение солидарно да изградят приют за бездомни животни.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини