14 °C

Ангелкова: 2020 г. и 2021 г. ще бъдат провъзгласени за Години на туризма в България и Русия

Обсъждаме възможността 2020 г. и 2021 г. да бъдат провъзгласени за Години на туризма на България в Русия и съответно – на Русия в България, каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на Българо-руски бизнес форум в областта на туризма, предаде „Фокус“.

Ангелкова заяви, че над 500 хиляди са били руските туристи в България през 2018 г. „Обсъждаме възможността 2020 г. и 2021 г. да бъдат провъзгласени за Години на туризма на България в Русия и съответно – на Русия в България“, посочи тя. Министърът обясни, че България продължава активно да участва на всички борси и събития, които се организират в Русия за максимално промотиране на България като туристическа дестинация. 
„Искам да благодаря за доброто сътрудничество и на Асоциацията на руските региони, с която ни предстои подписване на споразумение. Защото вярвам, че добрата работа с всеки един регион и с правителството на Русия е изключително важна, за да можем да привличаме допълнително интереса на руските туристи към нас. Предстои работна среща на 11 март в Москва, така че имаме приятелски, добър и интензивен диалог и се надявам всичко това да подпомогне и усилията на Русия така, че на максимално високо качество да привличаме туристите“, заяви Ангелкова. 

„За 2018 г. над 9,3 млн. чуждестранни туристи са посетили България, което е ръст от 5%. Приходите за международен туризъм за миналата година са над 7 млрд. лв., което показва, че секторът е ключов за българската икономика“, заяви Ангелкова. 
Тя посочи, че най-много туристи са дошли от Румъния - над 1,3 млн. души, на второ място е Гърция, следвана от Германия, Турция, Северна Македония и др. „България има потенциала да се превърне в целогодишна туристическа дестинация заради културно-историческия си туризъм, балнео и спа туризма, ловния туризъм, приключенския туризъм и т.н. Имаме огромен потенциал, който правилно използван, би подпомогнал усилията, които бизнесът и общините полагат, за да се подпомогне секторът максимално“, заяви Ангелкова.


„Тази година сме си поставили за цел да разработим дестинации, свързани с религиозния туризъм, защото така максимално ще засилим интереса към България като туристическа дестинация“, заяви тя. „За съжаление, през тази година се наблюдава тенденция на спад за ранните записвания. Но искам да уверя, че правителството, съвместно с общините и бизнеса подхождат изключително отговорно по отношение на конкурентни на нас пазари като Гърция, Сърбия, Македония. Искам да благодаря на премиера Борисов, че с общи усилия ще намерим такъв механизъм, чрез който да бъдем конкурентноспособни по отношение на предлагането на нашия туристически продукт“, посочи Ангелкова.

http://epicenter.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
12 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
12 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
12 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
12 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
12 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
12 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
12 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
12 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
12 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
12 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
12 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
12 ное 2019
Последни новини