И в Пчеларово честваха Освобождението

Тържествено честване на 141-годишнината от Освобождението на България се проведе пред Паметника на загиналите в Балканската война в центъра на чернооченското сeлo Пчеларово.
Десетки бивши и настоящи жители се събраха на тържествения ритуал. Тук бяха и секретарят на община Черноочене Месру Мюмюн, представители на различни институции и много граждани.
В словото си кметския наместник на Пчеларово Маргарита Стойкова припомни накратко събитията, свързани с националния празник на 3-ти март.
Недялка Иванова – секретар на местното Народно читалище „Иван Буюклиев-1926“ направи изказване за подвига на героите в освободителната война.
Учениците на Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене изнесоха рецитал посветен на Освобождението на България.
„Днес, ние отново преоткриваме и преосмисляме свободата като ценност. Нека де се поклоним пред величието на всички герои дали живота си за свободна България“, подчерта секретарят на община Черноочене Месру Мюмюн.
Заедно с представителите на Община Черноочене и Сдружение „Възраждане на Пчеларово”, пчеларовци положиха венци и цветя, и отдадоха почит на загиналите.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини