Цвета Караянчева на Шипка: Политиците трябва да обединят българите!

„Пожелавам на българите да бъдат здрави, да бъдат горди. Имаме древна история и славни времена, които в годините са градили българския народ. Сега, когато сме част от обединена Европа, винаги трябва да остава в нас националната ни гордост и да бъдем достойни граждани на Европа”. 

Това каза в ефира на предаването „Тази неделя” по БТВ от връх Шипка председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в обръщение по случай 3 март. 

„Ние трябва да обединим българите – ние политиците. Трябва в такива празници, в такива дни да говорим само за единение, за благодарност към всички герои, които са оставили костите си на този връх, всички герои, които са загинали за свободата на България. Това трябва да ни обединява – винаги трябва да търсим допирните точки, а не точките, които ни разделят”, посочи още Караянчева. 
Запитана защо все пак в политическото пространство точките, които разединяват като че ли са повече, отколкото тези, които обединяват, председателят на парламента отговори: 

„Народното събрание е място, където трябва да се водят дебати. Така е било и преди 140 години, когато е било учредителното събрание. Имало е различни дебати, различни позиции, но строителите на съвременна България са намерили общите точки, за да приемат едни от основните закони. Един от най-прогресивните български закони – Търновската конституция. Винаги трябва да търсим консенсуса – разбира се, ние сме различни политически партии, имаме различни програми и всеки един човек има своите мнения и не трябва толкова остро да се противопоставяме”.

http://epicenter.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Цв
    Цв.
    5 -1
    17:54, 3 мар 2019
    Обединение с крадците.
  • 2
    Аб
    абжж
    1 0
    18:35, 4 мар 2019
    Е на тая леля винаги и се кефя като вземе да ръси мозък
Последни новини