Детски празник с Баба Марта в ОДК

Изображение 1 от 2

           Община Кърджали и ОДК канят децата на Детски празник с Баба Марта на 1 март /петък/ от 11.00 ч. в концертната зала на ОДК. Тази година гости на празника ще са и първокласниците от СУ „Йордан Йовков” и ОУ „Св.св.Кирил и Методий”.

           Децата от школата по Етнография, клуб „Театрално студио”, ДВГ „До Ре Ми”, Школа за модерни танци и Школата по източни бойни изкуства ще забавляват публиката, а Баба Марта ще разкаже историята на мартеницата и обичаите свързани с този празник. Баба Марта ще завърже мартенички на всички деца и ще раздаде медени питки с благословия за здраве, щастие и дълголетие, а в двора на ОДК децата ще прескочат огън за здраве и за прогонване на злите сили.

          600 мартеници изработиха учениците от Школата по етнография и краезнание, Детски и младежки парламент и клуб „Сръчни ръце” с ръководители Нели Карабашева и Марияна Бекриева.  На 1 март децата ще закичат мартениците с пожелание за здраве и дълголетие в институции, дневен център „Надежда”, Дома за възрастни хора, граждани и на участниците в детския празник с Баба Марта.

    Това съобщиха от ръководството на ОДК-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини