Приключи раздаването на хранителни пакети на жители на областта

В област Кърджали приключи раздаването на хранителните пакети на правоимащите лица от основните списъци по Оперативна  програма за храни  и/или основно материално подпомагане – план 2017 година, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Своята индивидуална хранителна подкрепа получиха 8035 жители на област Кърджали, което представлява 95,11% от бенефициентите на Програмата. Най-висок е процентът на раздаваемост във ВП Чорбаджийско -99,97%. Общата стойност на получената хуманитарна подкрепа чрез служители , доброволци на БЧК  и кметове на малките населени места в осемте Временни пунктове на територията на областта е 426 578,15 лева.

Едновременно с  продуктите, хората получават индивидуални консултации по въпроси, които ги интересуват, както и брошури за превенция на телефонните измами и какво представлява Европейския социален фонд.

Груповите консултации по седем вида съпътстващи хранителната програма мерки, организирани  от  лектори и доброволци на БЧК със съдействието на местните читалища и кметства,  ще продължат по график и през месец март 2019 година.

Това съобщиха от Областния съвет на БЧК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини