7 храни и напитки, които са токсични за кожата ви

Понякога нещата, които обожаваме, могат да ни навредят.

Ето защо за да се радвате на здрава и красива кожа, трябва да избягвате консумацията на някои определени храни и напитки.

Млечни продукти

Най-новите изследвания, включително такова в Италия от 2012, доказват връзка между по-високата консумация на мляко и наличието на акне. Въпреки че проучванията в тази област не са без недостатъци, безспорно някои млечни продукти могат да допринесат за проблеми с кожата.

Изследва се специално връзката между обезмасленото краве мляко и акнето. Това вероятно се дължи на по-високия брой биологично активни хормони в обезмасленото мляко, които не могат да бъдат абсорбирани от заобикалящите ги мазнини. Тези хормони стимулират работата на група жлези, които допълнително карат нашата кожа да произвежда мазни секрети.

При някои хора с розацея, млечните продукти също могат да предизвикат издайническо зачервяване.

Алкохол

Той променя хормоналните нива, което е пряка причина за появата на акне и проблеми с кожата. На всичко отгоре свива порите и по този начин увеличава вероятността от запушване. Това може да влоши вида на кожата и да причини появата на пъпки.

Оризови сладкиши

Да, те са наистина вкусни, но за съжаление могат да допринесат за увеличаване на теглото, бръчки на кожата, петна и акне, увреждащи молекулите AGE. Препоръчително е да се следят етикетите с посочени съставки, за да се подберат най-подходящите храни за всеки човек.

Суши

Сушито съдържа голямо количество сол, която може да дехидратира кожата, а задържането на вода придава подпухнал вид на лицето. Освен това оризът е с висок гликемичен индекс и може да отнеме влагата и кръвообращението от епидермиса, причинявайки суха кожа и преждевременно стареене.

Зърнени закуски

Повечето „невинни“ зърнени храни съдържат редица ГМО съставки, които могат да увеличат алергиите и акнето. В редица такива продукти се съдържат синтетични витамини, които тялото не може да използва физически.

Обработени меса

Те съдържат много натрий и сол, което изсушава и подува кожата. В подобни продукти има и нитрити, унищожаващи колагена и еластичността. Преработените меса могат да доведат до преждевременно стареене на кожата.

Сокове

Всъщност соковете съдържат много захар – тя разгражда колагена и прави кожата доста груба. В тях няма достатъчно фибри, за да осигурят необходимите хранителни вещества.

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини