Котката на Карл Лагерфелд колко от богатството му наслeдява, гадае светът

След като стана ясно кой ще заеме мястото на Карл Лагерфелд в Chanel, много почитатели на модната къща се чудят каква ще е съдбата на неговия домашен любимец.

Бялата бирманска котка Шупет остава без собственик и вече хиляди хора искат да я осиновят. И има защо – животинчето може да наследи голяма част от наследството на легендарния дизайнер.

Смята се, че пухкавата Шупет е била любовта на живота за Лагерфелд. Той никога не се е женил, но много често е коментирал, че ако го направи, то ще си размени обети с котката, защото тя е най-верният му спътник.

„Шупет си има свое състояние, тя ми е наследница, и ако се случи нещо с мен, човекът, който ще се грижи за нея, няма да има нужда от нищо“, коментира преди да почине дизайнерът, което ни кара да мислим, че той е направил специално завещание. В него най-вероятно една от основните точки е за котето и неговите нужди. Смята се, че след като е научил новината за рака, той е определил и човек, който да се грижи за любимеца след неговата смърт.

Според експерти, Шупет не може да стане наследник на богатството на дизайнера във Франция, защото е животно. Но в Германия това е напълно възможно, а той има и германско гражданство.

Близки до покойния креативен директор на Chanel предполагат, че за котето в момента отговарят неговите лични прислужници, които са две на брой. „Те играят с нея, трябва да се грижат за красивата ѝ бяла грива, за красотата на очите ѝ и да я забавляват. Тя е център на света. Ако я видите, ще разберете“, коментира приживе Лагерфелд.

Подобно на емблематичния дизайнер, котето също има своите странности. Шупет мрази други животни и деца, които напират да я галят. Не обича парфюми, но е лице на Chanel №5. Тя е на 7 години, но изглежда на 5, като почитатели на Chanel се шегуват, че също като „баща си“ крие своята възраст.

„Има нещо незабравимо в нея, как се движи, как играе. Тя е вдъхновение за елегантност, за отношение“, споделя още той по повод мястото, което котето заема в живота му.

Шупет, която има собствени профили в Twitter и Facebook, вдъхновява неведнъж дизайнера, като от Chanel често предлагат дрехи и аксесоари с котешки мотиви. Смята се, че тя носи милиони долари на бранда от колаборации с негово участие.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини