Ардино почете паметта на Апостола на българската свобода

Изображение 1 от 2

    Ардино почете 146 г. от гибелта на Апостола на свободата  Васил Левски с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника до едноименното училище.Церемонията се проведе в двора на учебното заведение. Сред официални гости бяха кметът на общината Ресми Муради заместникът му Неджми Ходжов.
    „Епохите минават и отминават, раждат се и умират, а обесеният Апостол е жив. Българската земя вечно ще тръпне от неговите стъпки, оставили в душата й усет за трайност и величие. И ако чувстваме силно тежестта на българската си принадлежност, то е, защото Апостолът виси в нас със страшна сила! Затова спокойно можем да заявим: „Ти ни трябваш и днес, Апостоле!”, с тези думи се обърна към учениците, учителите и родителите старши учителят по български език и литература Севда Палазова.
    Учениците от начален етап с ръководители Фахрие Юсеинова и Севда Костадинова изнесоха поетичен рецитал, посветен на Васил Левски.

    Директорът на учебното заведение Аника Петрова връчи грамоти на отличените ученици, участници в проведените конкурси в преходната седмица, посветена на патрона на училището.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини