16 °C

Не си сигурна дали сте във връзка?

Светът на връзките и срещите е достатъчно сложен, за да се вкарвате в допълнителни драми с приятелство в неясни граници. Били ли сте в ситуация, в която сте „почти“ във връзка?

Това означава да сте много близки с човек от противоположния пол, но не прекрачвате границата на голяма интимност. Това е доста объркващо, защото създава у вас копнеж, който може да не бъде удовлетворен. Също така ако се подхлъзнете, ще вкарате много усилия и енергия, които няма да имат желания резултат.

Как да разберете дали имате „почти“ връзка?

Казано с прости думи – ако правите постоянно всякакви неща с един и същи човек, сякаш сте двойка: по цял ден сте заедно, споделяте си тайни, търсите се за съвети, флиртувате, пишете си по цял ден, но на практика не сте във връзка. Това е приятелство, което е минало границата на приятелство, но още не е прекрачило границата на интимна връзка.

Как да процедирате оттук нататък

В случай, че сте в „почти“ връзка, можете да продължавате по този начин само с идеята, че тя ще прерасне във връзка. Тъй като вие не знаете със сигурност дали ще се случи това, трябва да си изясните какъв полезен ход имате в ситуацията:

- Искате ли със сигурност да имате връзка;

- Можете ли да запазите отношенията си с този човек, ако той не иска да имате връзка;

- Как ще се почувствате, ако този човек напълно изчезне от живота ви.

Най-сигурният начин да разберете точно какви са отношенията ви с този човек е да поговорите открито с него. Споделете му как усещате отношенията помежду ви, какво изпитвате вие към него и как бихте искали да се развият вашите отношения.

Има три изхода от тази ситуация:

1. Той е на една вълна с вас

Това е най-лесният вариант и от тук нататък лесно ще влезете в истинска връзка, която ще консумирате като двойка.

2. Той иска да сте само приятели

Тогава трябва да решите дали можете да овладеете очакванията и желанията си и да продължите интензивно да общувате с него, както досега или не. В случай, че решението му ви наранява, може би е по-добре да се дистанцирате временно, докато не намалее интензивността на чувствата ви.

3. Той също като вас не знае какво се случва

Разговорът помежду ви е задължителен. Разберете дали ще опитате да изясните дали приятелството ви не може да стане истинска връзка или пък ще разредите малко комуникацията и близостта си, за да влезете в границите на чистото приятелство.

Каквото и да решите, за да не стават грешки и недоразумения, бъдете искрена и пряма с него.


Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще срещнете неразбиране и това ще създаде пречки. Приемете всяка подкрепа, не се лишавайте от предлагащи ви се улеснения. Отношенията ви с привлекателна за вас личност ще се развият според желанията ви. Нужно е още малко време преди да откриете взаимно чувствата си. Не предизвиквайте събитията с настойчивото си поведение.
20.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не ви очакват препятствия при деловите ви ангажименти, а пък и партньорите ви са позитивно настроени. В личен план можете да направите нещо ново, с което да зарадвате любимия си човек. Повярвайте на грижите му и повече не подлагайте на съмнение усилията му да ви прави щастливи.
20.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пътувания, срещи или творчески търсения са сред нещата, с които предстои да се занимавате днес. Предложение за работа по нов проект или друга добра възможност ще насочи интереса ви в избраната от вас сфера. Но също така са възможни разминавания с хора, които не мислят като вас. Бъдете търпеливи.
20.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Периодът на затишие скоро ще свърши. За това не пропускайте да наваксате всичко онова, за което не ви достигаше време до сега. Радвайте се на деня, защото ще ви направи щастливи с присъствието на любим човек или нова придобивка. Ще имате настроение за забавления и романтични закачки.
20.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Придържайте се към програмата си днес и избягвайте рисковани инициативи. Денят не е подходящ за дръзки постъпки и мащабни начинания. Вероятността да не успеете, ако решите да ги предприемете е значителна. Личния ви живот и по-точно отношенията с любимия човек или пък желана от вас личност са източник на приятни емоции и ви носят пълно удовлетворение.
20.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Поставяте си много задачи и времето може и да не ви стигне, но ентусиазмът ви е налице. На първо време се погрижете за здравето си - вашето и на близките ви. Финансови затруднения ще охладят желанието ви за харчене, както и могат да се явят препятствия по отношение на предстоящо пътуване.
20.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Нерешени проблеми от миналото ще ви напомнят за себе си. Повече няма да отлагате и ще им се посветите, този път успешно. По-малко занимавайте околните със себе си, освен, ако няма да ги зарадвате с нещо приятно. Финансовите ви дела търпят развитие, за някои в положителна посока. Прагматичният ви подход дава резултати.
20.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-ограничени и ще избегнете по-сериозни недоразумения в дома и семейството. Не се обвързвайте с нищо свързано с много хора. Помислете над стореното до тук и направете план за идните дни. Не съжалявайте за миналото. Времето днес е подходящо за усъвършенстване. Не се поддавайте на фалшиви емоции и лесно печелене на пари. Знаете истината за безплатните обеди. Помислете си кое си струва да запазите и за в бъдеще.
20.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
20.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
20.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стремите се да бъде добри в работата си, поради което полагате доста усилия и търпение. Това е похвално и не се учудвайте, ако ви предложат промяна на служебното ви положение.Покажете на хората, които обичате истинските си чувства.
20.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Въпреки затрудненията, които срещате за момента ситуацията е доста благоприятна. Желанието ви да успеете изглежда несломимо и бавно и сигурно получавате това, към което се стремите. Ангажимент, свързан с ваш близък може би ще отнеме част от времето ви, но това няма да повлияе съществено на плановете ви. Бъдете по-умерени в думите си спрямо любимия човек.
20.09.2019
Последни новини