Товарен влак е дерайлирал край Пловдив

Преустановено е движението на влаковете между Пловдив и Филипово, съобщава Националната компания "Железопътен транспорт", цитирана от агенция "Фокус".

От 04.15 часа е преустановено движението на влаковете между Пловдив и Филипово (направление Пловдив-Карлово). Причината е дерайлиране на първите три вагона на товарна композиция на частен жп превозвач в гара Пловдив.

При инцидента няма пострадали и няма опасност за населението.

Екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" са на място и са предприети незабавни аварийно–възстановителни дейности за осигуряване на проходимост на жп трасето, уверява компанията.

Назначена е комисия за разследване, която ще установи причините за инцидента.

Направена е организация за обслужване на пътниците от засегнатите влакове с автобуси, съобщиха от БДЖ. Движението между Пловдив и Тодор Каблешков в момента се осъществява само по път 1, което може да доведе до нарушаване на Графика за движение на влаковете и малки закъснения по направлението Пловдив-София.

Счупване на релса е причината за дерайлиране на влаковата композиция в Пловдив, превозваща пропан-бутан, обяви по-късно, цитиран от агенция "Фокус", директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Георги Мангараков. Той посочи, че цистерните от влаковата композиция са общо 27, като две от тях са празни, защото са буферни.

"Вследствие счупване на релса дерайлират двата локомотива и две цистерни с пропан-бутан. Те не са се обърнали, в изправено състояние са, но са извън релсовия път. Няма изтичане на газ, проверено е няколко пъти от нас. Очаква се разследващите органи да направят оглед", каза комисар Георги Мангараков.

"Няма опасност за хората. Не сме правили евакуация, няма нужда от такава. На място имаме две пожарни и два аварийни екипа. Ситуацията е спокойна", коментира комисар Мангараков.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    гражданин
    3 0
    11:17, 16 фев 2019
    Влака е дерайлирал не "край" Пловдив, а в центъра на Пловдив - на централната ЖП гара. Дерайлирали са три вагона - един празен с двете талиги, един пълен с газ с двете талиги и един пълен с газ с едната талига. Малкият спирачен път се дължи на това, че локомотивите са се заорали в баластрата. Фирмата е същата като от гара Хитрино.
Последни новини