С "абсолютен Бродуей" българската художествена гимнастика погледна смело към Токио

Абсолютен Бродуей, шедьовър, спиращи дъха. С тези думи председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева определи новите съчетания, с които ансамбълът ще преследва високи цели.

Отборът представи изпълнения на обръчи и бухалки, както и на топки в тренировъчната зала на "Арена Армеец". Двете съчетания са съответно по музика от филма "Най-великият шоумен" и японското аниме "Наруто".

"Посланието е, че искаме да направим една истинска еволюция по отношение на трудностите в художествената гимнастика. Ще покажем, че сме готови да атакуваме правилника, и то по възможно най-добрия начин с едни много сложни композиции", каза Раева.

Според нея новите съчетания отправят предизвикателство към конкурентките на българките. Ансамбълът ще представи изпълненията на Световната купа в Пезаро от 5 до 7 април. Седмица по-късно (12 до 14 април) София приема кръг от шампионата.

"И двете съчетания са с много силно послание. Те наистина са като едни жени самураи, всеки такт е така наситен, има такава енергия в топките. А обръчите и бухалките е шоу, невероятно шоу. Никой няма да очаква това. Знам, че всички наши конкуренти ни гледаха днес. Сигурна съм, че ще са много, много изненадани", каза Раева.

Тя допълни: "Това е абсолютен Бродуей. Няма нищо общо с композициите до миналата година. Това е истинско шоу и Бродуей."

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини