9 °C

Ресми Мурад, кмет на Ардино: В Националното сдружение на общините не би трябвало да има  партийни пристрастия

Кметовете на БСП бойкотираха приемането на отчета за изтеклата 2018 г. и програмата на 2019 -та. По време на Общото събрание на Националното сдружение на общините (НСОРБ) те напуснаха залата, възмутени, че отново общините им не получават финансиране по линия на правителствените постановления. "Няма драма", категоричен бе председателят на сдружението Даниел Панов.
Ресми Мурад, кмет на Ардино, подчерта пред Actualno.com, че в сдружението не би трябвало да има  партийни пристрастия. "Ние сме кметове на общини, в които има граждани с различни политически виждания, така че аз не представлявам само гражданите от ДПС, а и останалите, които не са гласували и подкрепяли ДПС. В националното сдружение трябва да постигнем точно това обединение и да поставим проблемите на месните власти от гледна точка на тяхната важност, не от гледна точка на политическа партия", заяви той. "Дори да има такова разделение, това не дава основание да напускаме нашия форум. Форумът си е наш, на общините, а не на определена политическа партия", подчерта Мурад. За финансовите затруднения на общините Мурад потвърди, че за малките положението е особено тежко. "Ние сме натоварени с много ангажименти, делегирани от държавата – ангажименти, за които често нямаме финансово обезпечаване. Така е с част от социалните услуги, така е в здравеопазването. "Общините с общински болници изпитват много сериозни проблеми с дофинансирането на общинските болници. През последните дни темата се коментира, включително и от премиера, който каза, че ще помогне на общинските болници. Надявам се, това да се случи", каза кметът на Ардино. "От 10 години даваме по 150 000 лв., за да има Ардино болница на своя територия. Ако не е местната власт, тя да е закрита от доста време, но това е втори данък за хората, живеещи в общината", добави той. Градоначалникът отбеляза, че много кметове се чувстват застрашени и от перспективата да им се налагат санкции заради чистотата на въздуха. "Аз една част от тях съм ги изпитал - два пъти ми е наложена глоба от РИОС за това, че реката е донесла найлони, туби и т.н.", разказа кметът на Ардино. Според него трябва тези отговорности да се споделят – да не са само за кметове на общини, а да има солидарност. "Има и държавни органи, власти, които трябва да помогнат за разрешаването на проблема – всички трябва да обединим усилия, а не само да натоварваме общините с определени ангажименти по опазването на околната среда, без за това да имат необходимия финансов и кадрови ресурс", категоричен е Мурад.

www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалната ви реализация е от първостепенна важност за вас. И днес няма да изневерите на себе си, и с отговорното си поведение ще насочите енергията си в тази посока. Бъдете по-гъвкави при вземане на решения и ще стъпите на вярната пътека. С прозорливостта си печелите преднина, очакват ви придобивки.
21 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще работите, както и до сега, отговорно и с нужното темпо, за да приключите започнатите задачи. В професионалната сфера са възможни размествания, предизвикани от промени, които вече са в ход. Но всъщност, вие сте подготвени и това няма да се отрази на настроението и активността ви.
21 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Повечето от вас ги очаква работа днес, тъй като сте решили да довършите нещо започнато, а не ви се иска да го отлагате. Имайте повече търпение, когато ви се налага да разрешите битов проблем. Всичко става по-лесно с усмивка. Близките ви насърчават да се заемете с идея, която имате отдавна, и която наистина звучи интересно.
21 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Започвате деня с прекрасно настроение, и ако то остане такова до края на деня, значи последният е бил успешен. Няма да има пречки за енергията и способностите ви, така че действайте смело и не се страхувайте от недоразумения. Правете нещата такива, каквито вие смятате за правилни, а оценките оставете за другите.
21 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес работата ще си срещне с нови хора, с които ще ви се наложи да си сътрудничите. Това в определени моменти може да се окаже трудно, затова постарайте се отрано да предразположите околните към себе си и да вникнете в това което искат те от вас. Ще ви е по-лесно ако имате ясни цели и ги заявявате достатъчно високо. Вечерта ви очаква приятна изненада.
21 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекрасен ден за вас Деви. На мнозинството от вас днес им предстои да видят сбъдването на някои от най-съкровените си надежди. Радостта ви е напълно заслужена. По-важното обаче е, че ви предстоят още много приятни мигове тази седмица.
21 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате сериозно ситуацията около себе си днес и се стараете да достигнете до най-доброто решение, което можете да вземете за момента. Едва ли ще ви е лесно обаче, тъй като ставате свидетели на сложни отношения между деловите си партньори. Получавате подкрепата на ценен за вас човек и съвсем скоро ще съумеете да се справите.
21 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С интерес ще приемете предизвикателствата днес. При малко късмет, какъвто няма да ви липсва, и усилия от ваша страна ще получите онова, което търсите. Моментът е подходящ и за пътуване. Тревогите от последните дни ще останат спомен, към който няма да ви се връща.
21 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
21 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде успешен и с каквото и да сте заети ще го приключите доволни от постигнатото. В хода на събитията край вас е възможно да убеждавате някого в правотата си, но това няма да ви притесни, щом перспективите са обещаващи. Вечерта се посветете на нещата, които ви карат да се чувствате добре.
21 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви самочувствие е факт, който се забелязва от всички. Причина за него е и професионалното ви усъвършенстване, и финансовата ви стабилизация. Нова личност ще играе все по-важна роля в живота ви. Добре е да я опознаете по-отблизо и да разберете до колко можете да й се доверите.
21 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Макар и да не следвате програмата си, случващото се днес ще ви създаде положителни емоции. Ще гледате проникновено и ще търсите обяснение за всичко, но вътре в себе си. Не отхвърляйте нечие желание за повече близост, може би то ще ви даде онова, от което се нуждаете сега.
21 фев 2020
Последни новини