4 °C

Ресми Мурад, кмет на Ардино: В Националното сдружение на общините не би трябвало да има  партийни пристрастия

Кметовете на БСП бойкотираха приемането на отчета за изтеклата 2018 г. и програмата на 2019 -та. По време на Общото събрание на Националното сдружение на общините (НСОРБ) те напуснаха залата, възмутени, че отново общините им не получават финансиране по линия на правителствените постановления. "Няма драма", категоричен бе председателят на сдружението Даниел Панов.
Ресми Мурад, кмет на Ардино, подчерта пред Actualno.com, че в сдружението не би трябвало да има  партийни пристрастия. "Ние сме кметове на общини, в които има граждани с различни политически виждания, така че аз не представлявам само гражданите от ДПС, а и останалите, които не са гласували и подкрепяли ДПС. В националното сдружение трябва да постигнем точно това обединение и да поставим проблемите на месните власти от гледна точка на тяхната важност, не от гледна точка на политическа партия", заяви той. "Дори да има такова разделение, това не дава основание да напускаме нашия форум. Форумът си е наш, на общините, а не на определена политическа партия", подчерта Мурад. За финансовите затруднения на общините Мурад потвърди, че за малките положението е особено тежко. "Ние сме натоварени с много ангажименти, делегирани от държавата – ангажименти, за които често нямаме финансово обезпечаване. Така е с част от социалните услуги, така е в здравеопазването. "Общините с общински болници изпитват много сериозни проблеми с дофинансирането на общинските болници. През последните дни темата се коментира, включително и от премиера, който каза, че ще помогне на общинските болници. Надявам се, това да се случи", каза кметът на Ардино. "От 10 години даваме по 150 000 лв., за да има Ардино болница на своя територия. Ако не е местната власт, тя да е закрита от доста време, но това е втори данък за хората, живеещи в общината", добави той. Градоначалникът отбеляза, че много кметове се чувстват застрашени и от перспективата да им се налагат санкции заради чистотата на въздуха. "Аз една част от тях съм ги изпитал - два пъти ми е наложена глоба от РИОС за това, че реката е донесла найлони, туби и т.н.", разказа кметът на Ардино. Според него трябва тези отговорности да се споделят – да не са само за кметове на общини, а да има солидарност. "Има и държавни органи, власти, които трябва да помогнат за разрешаването на проблема – всички трябва да обединим усилия, а не само да натоварваме общините с определени ангажименти по опазването на околната среда, без за това да имат необходимия финансов и кадрови ресурс", категоричен е Мурад.

www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Домашните занимания ще ви натоварят повече физически, но ще се справите. Не се отказвайте да посетите място, което ви зарежда с добра енергия, ще останете доволни и с обновени сили ще продължите напред.
09 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще отделите повече внимание на семейните и лични проблеми. Може да ви натоварят повече и да се почувствате уморени, но по-важно е, че ще решите голяма част от тях. Отговорността ви е факт, с който всички се съобразяват и не ви провокират с изкушения. В служебен план ще предприемете стъпки към реорганизация на работното място.
09 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прагматично ще потърсите мнението на хора, от които бихте научили нови и полезни за вас неща и няма да съжалявате. То ще ви мотивира за реализацията на идея, а също и да разкриете творческите си способности и организаторски умения. Освободени в мислите, ще дадете простор на действията си.
09 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Създайте си занимания, които ви носят настроение. Само от вас самите ще зависи добрия изход на делата ви. За това бъдете смирени, но и практични. Избягвайте рисковани начинания. Моментът не е добър за подобен род дела. Дарованията ви ще напомнят силно за себе си и ще имате интересни изяви.
09 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Подхождате великодушно към грешките на другите. Въпреки, че и вие сте засегнати, запазвате доброто си отношение. Печелите симпатиите и доверието на околните. Помагате на някой да излезе от трудното положение, в което се намира в момента. Съвсем скоро той ще ви се реваншира по впечатляващ начин. Добротворчеството днес особено ви се отдава.
09 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
За разлика от други вие ще сте във форма за работа, срещи и пътувания. Знаете как да организирате работата и екипа си, за да постигнете повече. Уреждане на битов въпрос също влиза в програмата ви, но все пак щадете здравето и нервите си. Любовта ще ви донесе много и хубави изживявания днес, като подготовка за утрешния ден.
09 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Вълнувате се прекалено много от нещата, които се случват около вас. Това може бързо да ви изтощи както емоционално, така и физически, затова намерете време за почивка от всякакви емоции. Ще попаднете на интересна информация, която за дълго ще ангажира вниманието ви. Потърсете подходящи контакти за осъществяването на идеите, които имате.
09 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте притесняващите ви мисли да унищожат деня ви. За всичко се намира изход, стига да сме балансирани и в мир със себе си. Починете си и споделете желанието си за развлечения с любимите ви хора. Занимания с приятни неща и любовта на близките ви ще ви дадат енергия и желание да се справите с всичко.
09 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
09 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предпочитате да си останете у дома днес и да прекарате повече време сред семейството си. Работата по дома ще ви се стори приятна и разтоварваща. Заемате се с нещо, което не сте правили досега, но сте особено въодушевени да се научите. Поощренията на околните съдействат за успеха ви. Приятел иска услуга от вас, не му отказвайте.
09 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете резервирани към хора, които ви предлагат много срещу нищо. Не влагайте пари и време в съмнителни начинания. Ако пък ще купувате три пъти помислете преди да решите. Пазете се от документна измама. Очертава се пътуване за някои. Но най-много ще ви се иска да потънете в спокойствието на своя интимен свят. Съумейте да съхраните енергията си и да не я разпилявате без нужда.
09 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ви предлага разнообразни възможности за прекарване на свободното време. Някои от вас вероятно ще предпочетат да оползотворят времето си с работа и естествено няма да сбъркат. Други имат намерение да се отдадат на заслужена почивка в приятна компания. Помислете как да подобрите физическата си форма, за да се почувствате по-освежени можете да поспортувате.
09 дек 2019
Последни новини