Конкурс за най-добро вино и винар организира Община Кърджали

Продължава  дългогодишната традиция на организирания от Община Кърджали „Конкурс за най-добро вино и винар”. Той се провежда всяка година, а най-добрите  винари се отличават на специалното тържество за празника на Трифон Зарезан.

В конкурса може да участва всеки производител на домашно червено и бяло вино. Мостри / 0,5 литра от всеки сорт, бяло или червено вино /от днес вече се приемат в счетоводството на Общински център за култура и младежки дейности. Можете да ги предоставите за дегустация от сформираното за целта жури, което ще оповести победителите на 14 февруари по време на тържеството през Дома на културата, което ще започне в 17 часа. Победителите ще бъдат  отличени с грамоти и предметни награди.

Мостри се  приемат всеки работен ден от 9.00 до 17.00 часа, а на 14 февруари от 9,00 до 16,00 часа.

Ще припомним, че призът „Винар на годината”  за 2018 година  грабна Красимир Костов с представената от него мостра на червено вино от района на Първомай, а през 2017 той отиде при дъщеря му  Антония Костова.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    11
    112
    0 0
    18:01, 12 фев 2019
    Ивайловград е най доброто вино, но остаряха драбишненци и умряха, сусам, мед, екологична чиста храна, но останали граждани в село раждани, а картоф жълтуша търсете. Приятен апетит и пивка ракия, вино, месо, гитки и...

Още новини

Последни новини