Традиционна вечеринка събра над 100 ловци на Сдружение „Бели брези“ в Ардино

Изображение 1 от 2

    Над 100 авджии от Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ в Ардино се събраха в петък вечерта в комплекс „Перла“, за да отчeтат края на поредния ловен сезон и да се потопят в незабравими емоции.

    Грандиозното ловно събитиеуважиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, областният лидер на ДПС Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам. директорът на местното Държавно горско стопанство инж. Веселин Ангелов, началникът на Районното управление Щилян Узунов.

    Председателят на ЛРС „Бели брези“ ШахинБайрамовс топли думи поз­драви всички ловци, като им пожела много лично и семейно щастие.Той отчете изминалия ловен сезон за успешен. Не са били допуснати инциденти по време на лов. Отстреляни санад 150диви прасета. „Добрите резултати през изминалия сезон се дължат на добрата организация, която е създадена, както и на грижите, които се полагат целогодишно за подхранване на дивеча и увеличаване на популацията. Нека да си пожелаем и много наслука през новия сезон!“, заяви Байрамов.

    Поздравления имаше и от кмета на общината Ресми Мурад. Вдигайки чаша с наздрави­ца, той пожела на ловците да са все така задружни, приятелството да укрепват, а излетите да завършват с до­бра слука. „Надявам се  настоящата година да бъде по-успешна за вас. Да няма нещастни случаи и всеки един от вас да бъде удовлетворен от ловните срещи“, заяви Ресми Мурад.

    Зам. директорът на ДГС-Ардино  инж. Веселин Ангелов припомни на присъстващите авджии, че до края на февруари е необходимо да направят заверка на ловните билети за настоящата година.

    Шампиони по отстреляни диви прасета за изминалия сезон са авджиите от ловната група в Ленищес председател ШефкедАли - 34 броя , на второ място са ловците от Ардино 2 с председател Сергей Арнаудов - 32броя и на трето Бял извор с председател Митко Илиев - 27 броя.

    Дружинката в Русалско с председател Айдън Караджов получи грамота за „Най-добро изпълнение на плана за отстрел“ – 92 процента. Ловната група от Ардино 1 с председател Салим Фейзулов е на първо място с приз за „Най-добри природозащитници“, а на второ място е ловната група от Млечино с председател Акиф Местан.

    С грамоти бяха наградени ловците, които отстреляха трофейни глигани. Стефан Минчев от Ардино 2 и Гюнер Паша от Бял извор получиха грамоти с приз златен медал от кмета на общината Ресми Мурад за отстреляни глигани с трофейна стойност.  А Кезим Ахмед от дружинката в Русалско получи грамота с приз бронзов медал за отстрелял трофеен благороден елен, което му бе връчено от председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям.

    Много награди имаше по време на традиционната томбола, която се организира на всеки празник с материални награди от ловни атрибути. Най-голямата награда (ловджийска раница) спечели Садеттин Тахир от дружинка „Млечино.

    Изненадата на вечеринката бяха двете танцьорки, които направиха голямо шоу и бяха посрещнати много сърдечно от ардинските ловци.

    Вечеринката продължи до късно с много музикални поздрави, а за високия емоционален градус се погрижи оркестър „Елит“ от Кърджали.
    Сдружение „Бели брези“ обединява около 400 ловци

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини