17 момчилградски дружини закриха ловния сезона с пищен купон


Ловците от 17 дружини на сдружение "Родопи" - Момчилград закриха сезона с пищен купон. Оркестър, актьор и танцьорки се погрижиха за доброто настроение на присъстващите. Празненството беше уважено от директора на Регионалната дирекция по горите Юлиян Русев, председателя на ЛРС "Кърджали" Васил Дончев, шефа на ОДП Кърджали Венцислав Момчилов, кмета на община Момчилград Сунай Хасан, председателя на общинския съвет Юмер Юсеин, районният съдия Йордан Геров, шефът на ЛС "Студен Кладенец" Георги Шереметев и други. 
"Никога досега не сме имали толкова успешен сезон", заяви Лютви Юсеин, шеф на ловно сдружение "Родопи", в което освен членуват ловци и риболовци от общините Момчилград, Джебел и Кирково. През отминалия сезон авджиите са успели да отстрелят рекордните 300 диви прасета, 54 лисици, 25 чакала и 7 вълка. Лютви Юсеин отбеляза, че особено важен е отстрела на хищниците. 
"Не изчистим ли хищника, няма да имаме слука", отбеляза ловният шеф. Той допълни, че е похвална грижата, която всички ловци в сдружението полагат целогодишно за подхранване на дивеча.
"Най-важното от всичко е, че по време на изминалия сезон не допуснахме нито една злополука. Нашият девиз е "Заедно да излезем, заедно да се приберем", каза още Лютви Юсеин.
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини