Сергей Станишев:Димчо Михалевски и Милко Багдасаров имат голям принос за отварянето на ГКПП „Маказа”

Изображение 1 от 2

    Покойният депутат от левицата Димчо Михалевски и областният лидер на БСП Милко Багдасаров са с огромен принос за отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея”. Пускането на пътя бе заслуга на няколко правителства. Особено настойчив бе бившият зам.-кмет на Кърджали,зам.-министър и народен представител Димчо Михалевски. Това е едно от знаковите негови постижения. Това заяви в Кърджали председателят на Партията на европейските социалисти и евродепутат Сергей Станишев. Той посочи, че в момента през Маказа преминават 1 млн.коли годишно. Пунктът се оказва тесен да поеме трафика. Изход би било влизането ни в Шенгенското пространство, което ще премахне граничния контрол между България и Гърция. Това ще съкрати времето за преминаване от едната страна в другата. Има всички възможности да влезем в Шенген още тази година. Има резолюция на Европейския парламент и решение на Европейската комисия. Топката е в ръцете на кабината Борисов, който трябва да постави ребром въпроса на Европейския съвет, в който влизат премиерите на държавите членки на ЕС,каза още Станишев.

    Председателят на ПЕС е в Кърджали на частна визита. Той бе на панихида по повод кончината на Димчо Михалевски. Днес се навършват пет години от смъртта му.

    Три неща остават след един човек: нещата които е свършил като дела, а Михалевски бе виден родолюбец, машина за идеи и тяхната реализация; второто са децата,а за неговите можем да кажем: дай Боже такива деца всекиму и третото е паметта която пазят другите за него,  подчерта Сергей Станишев.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини