АРДА  се наложи над арменци с 2 на 0

Отборът на АРДА записа първа победа на подготвителния си лагер в Турция. Футболистите на Стойчо Стоев се наложиха с 2 на 0 над арменския Бананц, като феновете на тима отново можеха да гледат срещата на живо в YouTube канала на ПФК АРДА.

Стоев бе направил няколко промени в стартовия състав, като бе дал почивка на тези играчи, които взеха участие в предишните срещи. Двубоят започна равностойно, като двете единайсеторки в началото залагаха на сигурни многоходови атаки. Все пак в 40-та минута след изпълнение на ъглов удар и разбъркване в наказателното поле на Бананц, Ахмед Осман се оказа най-съобразителен и успя да вкара за 1 на 0. 

След почивката футболистите на АРДА бяха по-активния отбор и създадоха няколко опасни положения пред противниковата врата. В 57-та минута бразилецът Лукас бе изведен сам в наказателното поле, но защитник на арменците го фаулира и съдията посочи бялата точка за изпълнение на дузпа. Зад топката застана Димитър Алексиев, но вратаря на Бананц усети в кой ъгъл ще бие топката и успя да я хване. Оборотите се вдигнаха още повече, и футболистите на АРДА  все по-често поглеждаха към противниковата врата. Сериозно положение да покачи резултата имаше Венцислав Бенгюзов, но ударът му мина близо до страничната греда. В самия край на мача Тодор Тодоров изведе с техничен пас Милен Стоев в наказателното поле, той с едно докосване подаде към Алексиев и за нападателя на АРДА не беше проблем да оформи крайния резултат. Така АРДА записа първа победа, а срещата бе изгледана от спортно техническия  директор  на клуба Емил Кременлиев. 

Следващата контрола на АРДА е на 9 февруари срещу сръбския ОФК Бачка.



Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини