Американски професионален баскетболист "крие топката" на наши момичета

Изображение 1 от 2

    Американският баскетболист-професионалист Джими Хънт повтори шоуто си в Кърджали за Месеца на Америка,като "скри топката" на нашите момичета от клуб "Орфей".Нашите надежди истински се забавляваха с техниката,която им представи Хънт.
     На проявата,която е в календара на Месеца на Америка, организиран от дружество "Приятели на САЩ" присъстваха Мат Хагенгрюбер, аташе по културните и образователни въпроси в Посолството на САЩ, и Валентина Иванова, председател на Дружество "Приятели на САЩ".Те  дадоха старт на проявата. Н а откриването на уъркшопа присъстваха Первин Риза и Тодор Радев от Дирекция "Хуманитарни дейности" на община Кърджали, както и президентът на баскетболен клуб "Орфей" Милко Багдасаров.

    Джими Хънт участва в Месеца на Америка миналата година, когато проведе демонстрационен мач с момчета и момичета от ученически баскетболни отбори от Кърджали.
    Джими Лий Хънт е роден на 14 септември 1982 г. в Ютика, Ню Йорк. Девети  най-добър реализатор за всички времена на Франклин Пиърс Колидж, САЩ. Бивш член на Harlem Globe Trotter (2004,2005).
    Състезавал се е за отбори в Словения, Италия, Германия, България, Чехия. Най-добър реализатор и подавач на Словения за 2006 г. Най-полезен играч /MVP/ на първенството в Словения за сезон 2006–2007 г. Участник в осем Мача на звездите, шест пъти е финалист в конкурс по забивки.
    В продължение на девет години Джими е треньор в колежански баскетболни кампове за деца и подрастващи в САЩ. Изготвя персонални тренировъчни сесии за подготовка на кандидатстващи в американски колежи. Участник в NBA камп на Atlanta Hawks.
    През  2017 година  създава Basketball LAB – Баскетболна лаборатория за  индивидуални обучения на деца и ученици.
    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини