Адлен Шефкет: Законът за горивата ще доведе до спокойствие в този бизнес

Законът за горивата винаги е стоял на дневен ред пред ДПС, защото той е част от политиката ни за изсветляване на сивата икономика и на борбата с контрабандата с горива. Приходите от акциз от горивата са най-големите в страната и за това трябва да се спре нелегалната търговия с горива. Това е важно за благосъстоянието на държавата. С увеличаването на приходната част на бюджета се увеличават и социалните политики, които могат да се провеждат. Най-малко пенсиите могат да бъдат увеличени. Това коментира за Радио Кърджали народният представител от ДПС Адлен Шефкет в интервю на Красимир Ангелов.
 

Според нея промените в законопроекта, които бяха внесени от ДПС, отчетоха проблемите, поставени от търговците на горива на дребно. „Ние чухме какво искаха те. А те казаха, че е непосилно да имат уставен капитал или гаранции в размера, който се предвиждаше. И ние поискахме тези изисквания да отпаднат. Направихме го, за да има равнопоставеност между търговците на едро и търговците на дребно и за да не рефлектират предвидените изисквания върху крайната цена на горивата. Защото те се плащат от всички, които ползват гориво“, каза Адлен Шефкет. Тя подчерта, че за първи път се е стигнало до пълен консенсус на политическите сили в Народното събрание и те са се съобразили с исканията на ДПС. "ДПС винаги е напипвало вярната посока и на настроенията, и на баланса на интересите и на бизнеса, и на хората“, коментира Адлен Шефкет.

ДПС скоро ще е готово с изготвяната програма за ускорено развитие на България. Предполагам, че този документ ще бъде обсъден на заседание на Централния съвет на ДПС , след което ще стане публично достояние“, каза още за Радио Кърджали Адлен Шефкет.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини