Американски професионалист баскетболист ще прави забивки пред наши момичета

Изображение 1 от 2

    Утре  стартира на двудневния уъркшоп на американския професионален баскетболист Джими Хънт с момичетата от Баскетболен клуб "Орфей" - Кърджали. Той ще бъде в спортна зала "Арпезос" в четвъртък, 7 февруари 2019 г., в 13 ч.
    Ще присъства и Матю Хюгенгрюбер, аташе по културата в посолството на САЩ, и зам.кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова.
    Проявата е част от програмата на Месеца на Америка.
    Джими Хънт участва в Месеца на Америка миналата година, когато проведе демонстрационен мач с момчета и момичета от ученически баскетболни отбори от Кърджали.
    Джими Лий Хънт е роден на 14 септември 1982 г. в Ютика, Ню Йорк. Девети  най-добър реализатор за всички времена на Франклин Пиърс Колидж, САЩ. Бивш член на Harlem Globe Trotter (2004,2005).
    Състезавал се е за отбори в Словения, Италия, Германия, България, Чехия. Най-добър реализатор и подавач на Словения за 2006 г. Най-полезен играч /MVP/ на първенството в Словения за сезон 2006–2007 г. Участник в осем Мача на звездите, шест пъти е финалист в конкурс по забивки.
    В продължение на девет години Джими е треньор в колежански баскетболни кампове за деца и подрастващи в САЩ. Изготвя персонални тренировъчни сесии за подготовка на кандидатстващи в американски колежи. Участник в NBA камп на Atlanta Hawks.
    През  2017 година  създава Basketball LAB – Баскетболна лаборатория за  индивидуални обучения на деца и ученици.

    Същият ден, 7 януари, от 16 ч. В ОДК е срещата-семинар „Предизвикателствата пред съвременната журналистика“. Лектори ще бъдат Димитър Сотиров – докторант във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет "Свети Климент Охридски", Мария Каменова от Общинско радио Кърджали и Нешка Шопова, педагогически съветник в Средно училище „П.Р.Славейков“.  Матю Хюгенгрюбер от Посолството на САЩ ще направи презентация на тема „Какво е да бъдеш журналист в Америка“.  По Скайп от Вашингтон ще се включи Маргарита Асенова.

    Маргарита Асенова е родена в Кърджали, където завършва средното си образование. Започва журналистическата си кариера във вестник „Нов живот“ през 1988 година. В началото на прехода става кореспондент на радио „Свободна Европа“. Заминава за САЩ с едногодишна стипендия за Станфордския университет и остава да живее  в Америка. В момента се е установила във Вашингтон. Работи като директор на програмата за Балканите, Кавказ и Централна Азия във фондация „Джеймстаун“. Тя е асоцииран изследовател в Центъра за европейски политически анализи и сътрудник на изданието Eurasia Daily Monitor. Автор е на части от книги и статии в областта на сигурността, енергетиката и демокрацията. Работи също към Държавния департамент на САЩ. 

    Това съобщиха за Кърджали бг вести от Дружество "Приятели на САЩ"

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      12
      123
      2 0
      13:14, 6 фев 2019
      Добре, че мяма да прави забивки с СУ Отец паисий, че ще го приберат за вандализъм.
    Последни новини