Мнозинството от кърджалийци смятат за възможна коалиция между ГЕРБ и ДПС

Мнозинството от кърджалийци , участвали в анкета на сайта Кърджали бг вести смятат за възможна коалиция между ГЕРБ и ДПС. 61,9 на сто са се изказали в подкрепа на това предположение. 33,3 процента категорично отхвърлят такава възможност. 2,4 на сто допускат създаването на програмно правителство. 2,4 не могат да преценят.

   Високият процент на очакващи коалиция може да се обясни с непрестанните твърдения на левицата , която не пропуска да подчертае задкулисни връзки между ГЕРБ и ДПС. Това се случва редовно и  на местно ниво, където двете партии доминират.На последната сесия на местния парламент изказване в тази насока направи общинския лидер на БСП Георги Кючуков.

 Очакванията за евентуално партньорство са свързани и с нестабилността на управляващата коалиция и по конкретно с острите сблъсъци в малката коалиция на т.нар.Обединени патриоти. Дискредитирането им е пълно и е нормално да се очаква някой да заеме мястото им в управлението.

 Според познавача на политиката на ДПС Осман Октай обаче общ кабинет между ГЕРБ и ДПС е невъзможен.Никой не смее да каже,че открито ще управлява с ДПС и Ахмед Доган,каза за Кърджали бг вести Октай.Той подчерта,че парламента групите на двете партии си партнират за данъчната политика и за избора на самолети за ВВС.Заедно на молитвена закуска при президента Тръмп заминават Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ.

  Осман Октай твърди,че ДПС винаги е била във властта и продължава да кадрува чрез задкулисието.

  Октай е категоричен,че предложеният от Ахмед Доган програмен кабинет е начало на нов политически проект.

 Осман Октай не вижда заплаха за ДПС от ДОСТ и НПСД.Той смята че официална Анкара ще направи всичко възможно техните лидери да изчезнат.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини