Вежди Рашидов подкрепи кампания за борба с онкологичните заболявания

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медии Вежди Рашидов подкрепи кампанията на Специализираната болница по онкология за борба с онкологичните заболявания, съобщиха от Народното събрание.
 
Кампанията се нарича "Продължаваме". Вежди Рашидов поздрави директора на болницата д-р Стефан Константинов, лекарите, пациентите и всички участници в кампанията.

 
"Имам лична кауза, защото преживях тежко заболяване и за да оздравея, ми помогнаха добрите лекари, едни рисунки и Господ. Рисунките, които сътворих, докато боледувах, подредих в изложба и всички средства подарих на детската онкология в ИСУЛ. На едно дете да съм помогнал, ще бъда щастлив", каза в словото си Вежди Рашидов.
 
"Да пазим и уважаваме лекарите, защото едва когато нашият живот е в опасност, разбираме колко възвишена и хуманна е тази професия, затова нека кампанията "Продължаваме" стане национална, ще помагам за това", пожела той.
 
Вежди Рашидов връчи грамота на галеристката Бистра Стойчева, която е подредила в онкологичната болница изложба на 40 български творци.

dariknews.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини