С бонгоси, маримби и укулеле започна Месеца на Америка в Кърджали

Изображение 1 от 2

    Деветото издание на фестивала "Февруари - Месец на Америка" бе открит в Кърджали. За първи път това се случи в детска градина. Началото на форума дадоха заместник-кметът Веселина Тихомирова и Валентина Иванова от дружество "Приятели на САЩ".

    Димитър Русев, ръководител на джаз група, представи специалната програма за деца „В приказния свят на джаза”.Той запозна малчуганите с различни видове музикални инструменти, като им разказа за техния произход и демонстрира какви звуци издават.

    После им раздаде малки бонгоси, дайрета и укулеле, с които всички заедно посвириха и потанцуваха.


    Сред проявите в програмата на фестивала е още среща-семинар "Предизвикателствата пред съвременната журналистика", с участието на журналисти и ученици от кръжоци по журналистика.


    С изложба и презентация ще бъде отбелязана важна дата в историята на световната наука - 50 години от кацането на Луната. Ще бъдат представени български учени, участвали в подготовката на мисията.


    Сред участниците във "Февруари - Месец на Америка" ще бъдат "Подуене блус бенд" с фронтмен Васко Кръпката и американският професионален баскетболист Джими Хънт.

    В края на месеца ще бъдат наградени най-добрите млади преводачи, излъчени от жури с председатле Анжела Родел, изпълнителен директор на Комисия „Фулбрайт”.


    Фестивалът се организира от Дружество "Приятели на САЩ", Клубът на американските възпитаници в Кърджали /US Kardzhali Alumni Club/, Американското посолство в България и Община Кърджали.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини