351 безработни са постъпили на работа през м.декември 2018 г.,в Кърджалийско,тази седмица най-търсени са лекарите

351 безработни лица са постъпили на работа през м.декември 2018 г. в областта.От тях на първичния пазар на труда са устроени 309 души, по схеми на „Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”-41 лица.Само един е постъпил на работа по мерки за заетост.Това съобщи на брифинг директорът на Дирекция Бюро по труда в област Кърджали Метин Хафъзсалим.

От постъпилите на работа 103 са били с работническа специалност,83 са от групата на специалистите и 165 са без квалификация,каза още Метин Хафъзсалим.Висшистите  устроени на работа  са 51,  със средно образование са 165 и с по ниско-135.

През м.декември  м.г.равнището на безработица за областта е било 9,5 %,при 6,1 за страната.Равнището на безработица през декември е аналогично на това през ноември 2018 г.

  През изтеклата седмица най-търсени на пазара на труда бяха лекарите.Свободните позиции буха 12.Работодатели продължават да търсят упорито  оператори на металорежещи машини и на машини за каучукови изделия.Глад има за кофражисти.Има място и за диагностик в автосервиз.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини