Дамски сблъсък в местния парламент,Веселина Тихомирова срещу Веселина Юрукова в спор за младежта на Кърджали

    Дамски сблъсък се състоя в местния парламент между зам.-кметът Веселина Тихомирова и нейната съименничка Веселина Юрукова по проблемите на младежта в Кърджали. Това стана при обсъждането и приемането на Отчет за изпълнението и приемането на Общински план за младежта за 2018 г. и приемането на Общински план за младежта за 2019 г.

     Съветничката от ПП ГЕРБ Веселина Юрукова призова точката да не се гласува, тъй като не са изпълнени условията на нормативната уредба. Общинските планове за младежта трябва да се обсъждат на Консултативен съвет за младежта към Община Кърджали, който е учреден през 2016 г. ,но никога не се е събирал,каза съветничката. Юрукова бе категорична,че като негов член не е била призовавана да участва в негови заседания.

      Тихомирова контрира,че предложените документи са обсъдени на заседание на Консултативния съвет,обявено на 16 януари т.г.Има протокол,че заседанието е проведено на 16 януари. От създаването на Консултативния съвет до сега, той се е събирал всяка година, категорична бе Тихомирова.

      С 26 гласа „за” и 11 „против” общинските съветници приеха отчета  и плана за младежта на Кърджали.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини