12 °C

Американски анализатор:САЩ жертват пионките си по всяко време

Изображение 1 от 5

  Самопровъзгласилият се за президент на Боливарската република Хуан Гуаидо е: „Продукт на американската фабрика за смяна на режими и може да бъде жертван по всяко време. Гуаидо е американският избор за успеха на преврата във Венецуела, където единственият интерес на САЩ е нефтът“. Това твърди авторитетният американски журналист и публицист Макс Блументал и характеризира самозванеца така: „Той е перфектната американска пионка по схемата на създадената от ЦРУ и финансирана от американския Национален фонд за демокрация и USAID група „Отпор“, довела до падането от власт на сръбския президент Слободан Милошевич“. 
  Според Блументал, Гуаидо и група подбрани венецуелски студенти са преминали специален тренировъчен курс в САЩ в периода 2005-2007 година, по време на който на били начертани етапите и стъпалата на неговата бъдеща политическа кариера. Създадената с помощта на това ядро от бившия кмет на Каракас Леополдо Лопес Партия на народната воля (ПНВ) е считана за най-радикалната и екстремистка дясно-центристка партия във Венецуела, която действа като ударен юмрук на олигархията и проводник на дирижираните от САЩ провокации и насилие с цел дестабилизация на страната. Обективно към днешна дата 80% от жителите на Венецуела издигат глас за промени и реформи, но категорично застават срещу насилието и войната. 
  Според Блументал, ПНВ, която няма реална база и авторитет в страната, се възприема от демократичните и опозиционни сили на Венецуела като американски агент и провокатор на гражданска война и чуждестранна интервенция. Поради тези причини авторитетът на Гуаидо в страната е несъпоставим с този на Николас Мадуро, докато популярността на законния президент на Венецуела е съизмерима с тази на Макрон във Франция. „Американците могат да похарчат тази пионка по всяко време“, заключава Блументал „ако не им върши работа“.
  35-годишният Гуаидо, чието пълно име е Хуан Жерардо Гуаидо Маркез, е възпитаник на венецуелския католически университет Андре Бело. Гуаидо специализира в американския университет Джордж Вашитгтон, чийто абсолвент е изгоненият от Грузия и Украйна бивш грузински президент Мишико (Михаил) Саакашвили.      

  ‘ Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 15.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще отстоявате интересите си, без да се страхувате от това, какво мисли този или онзи за вас. Аргументите ви са основателни, но зачитайте достойнството на опонентите си. По този начин ще затвърдите мнението за себе си, като за праволинейни и коректни хора. Не пренебрегвайте почивката си.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Прекарайте този ден почивайки активно т.е. движете се, като по този начин изчиствате съзнанието си от мисли и тревоги. Движението ще се отрази благоприятно и на физическата ви форма, която напоследък е доста пренебрегвана от ваша страна.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не разгласявайте претенциите си към ваши длъжници или пък запазете в тайна начинанията, които възнамерявате да предприемете в близките дни. Има голяма вероятност някой от хората около вас макар и несъзнателно да ви попречи и доста да ви забави. Ще ви е трудно да се справите сами с голямото натоварване, което ви очаква днес, за това потърсете подкрепата на близките си.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чуден ден за вас и семейството ви. Спокойствието у дома е ненакърнимо и дори саркастичните ви забележки не могат да го развалят. Приемете професионалните предизвикателства с високо вдигната глава и разбийте конкуренцията, вие сте по-добрите.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Умеете правилно и акуратно да координирате дейността на много хора. Но не изпадайте в крайности, защото всичко може да свърши зле. Някои от вас ще започнат интимна връзка, която може да прерасне в нещо по-сериозно. Вие ще прецените как да действате съобразно личните си усещания.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Много от вас вече обмислят коледната си ваканция. Добрите ви финансови резултати напоследък, ще ви позволят да правите плановете си по-свободно. Консултирайте се все пак с близките си и не ги поставяйте пред свършен факт.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Забавете темпото, похвално е, че имате желание за работа, но не прекалявайте. Прекалено много отговорности изтощават и без да се усетите, ще се почувствате отегчени от всичко. Работете за физическата си форма, тя ще допълни самочувствието ви. Познания, получени от интернет или други информационни източници ще ви подтикнат към нов бизнес.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се нуждаете от услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Поправете отношението си и ще останете всички доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес сте настроени дружелюбно към всички, затова и денят ви ще мине приятно в разговори и ленива почивка. Отдавна имате нужда от разтоварване, така че се насладете напълно на свободния ден. Предотвратявайте всякакви конфликти. Не допускайте дреболии да развалят почивката ви. Посветете й се напълно.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ви очакват приятни емоции, тъй като сте заобиколени от хора, които обичате и се чувствате наистина добре. С каквото и да се заемете, вършите го докато не останете удовлетворени от резултата. Привлечени сте от личност, която също не е безразлична към вас. В най-скоро време ще ви се отдаде възможност да действате по-активно.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Непременно отделете време за отмора, защото денят е подходящ за вътрешен живот, пречистване и осмисляне. Заредете се с положителни емоции и сила за утре. Бъдете сами, но не самотни, и не изпадайте в меланхолия. Не бъдете раздразнителни и се въздържайте от критика към хората около вас. Ако се заемете с духовни практики, у вас може да се оформят оригинални идеи, които ще намерят място в ежедневието ви.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повечето от вас днес ще трябва да се заемат с домашните задължения. Честите ви отсъствия са натрупали куп неотложни задачи. Отделете време за лични занимания или спорт. Помогнете на близките си. Можете много да облекчите положение им. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви днес.
  15 дек 2019
  Последни новини