23 °C

Американски анализатор:САЩ жертват пионките си по всяко време

Изображение 1 от 5

  Самопровъзгласилият се за президент на Боливарската република Хуан Гуаидо е: „Продукт на американската фабрика за смяна на режими и може да бъде жертван по всяко време. Гуаидо е американският избор за успеха на преврата във Венецуела, където единственият интерес на САЩ е нефтът“. Това твърди авторитетният американски журналист и публицист Макс Блументал и характеризира самозванеца така: „Той е перфектната американска пионка по схемата на създадената от ЦРУ и финансирана от американския Национален фонд за демокрация и USAID група „Отпор“, довела до падането от власт на сръбския президент Слободан Милошевич“. 
  Според Блументал, Гуаидо и група подбрани венецуелски студенти са преминали специален тренировъчен курс в САЩ в периода 2005-2007 година, по време на който на били начертани етапите и стъпалата на неговата бъдеща политическа кариера. Създадената с помощта на това ядро от бившия кмет на Каракас Леополдо Лопес Партия на народната воля (ПНВ) е считана за най-радикалната и екстремистка дясно-центристка партия във Венецуела, която действа като ударен юмрук на олигархията и проводник на дирижираните от САЩ провокации и насилие с цел дестабилизация на страната. Обективно към днешна дата 80% от жителите на Венецуела издигат глас за промени и реформи, но категорично застават срещу насилието и войната. 
  Според Блументал, ПНВ, която няма реална база и авторитет в страната, се възприема от демократичните и опозиционни сили на Венецуела като американски агент и провокатор на гражданска война и чуждестранна интервенция. Поради тези причини авторитетът на Гуаидо в страната е несъпоставим с този на Николас Мадуро, докато популярността на законния президент на Венецуела е съизмерима с тази на Макрон във Франция. „Американците могат да похарчат тази пионка по всяко време“, заключава Блументал „ако не им върши работа“.
  35-годишният Гуаидо, чието пълно име е Хуан Жерардо Гуаидо Маркез, е възпитаник на венецуелския католически университет Андре Бело. Гуаидо специализира в американския университет Джордж Вашитгтон, чийто абсолвент е изгоненият от Грузия и Украйна бивш грузински президент Мишико (Михаил) Саакашвили.      

  ‘ Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
  21 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
  21 окт 2019
  Последни новини