23 °C

Увеличават се болните от грип в Кърджалийско, обсъждат удължаване на грипната епидемия

Увеличават се болните от грип в област Кърджали.  За периода 21-27 януари заболелите са 486 на 10 000 души, което е доста над прага от 250 на 10 000 души, съобщи директорът на РЗИ Кърджали д-р Виктор Кирчев. По думите му има вероятност обявената грипна епидемия на територията на област Кърджали да бъде удължена и след обявената вече дата 30 януари.  
По данни на РЗИ Кърджали при ежеседмичния надзор в две лекарски практики на Кърджали най – голям брой регистрирани болни има във възрастта от 15 до 29 години или 54 случая , на второ място са децата от 0 до 4 години - 49 случая , следвани от тези от 5 до 14 години. По - малко са болните във възрастовата група от 30 до 64 и над 65 години .
Данните ще бъдат обсъдени, но ще бъде поискана и междинна справка, за да бъде взето окончателно решение, дали да бъде удължена грипната епидемия, каза д-р Кирчев.
„Ако тенденцията е да се запазва или да се увеличава процента на заболелите, най-вероятно във вторник следобед ще знаем, за да излезем с разпореждане за удължаване на грипната епидемия”, каза д-р Кирчев. По думите му най-вероятно грипната епидемия ще бъде удължена до края на тази седмица.

dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
С целенасочените си действия ще привлечете интереса на специален за вас човек, провокирайки в него активност. Очертава се романтична връзка за едни, за други ползотворно сътрудничество. На работното място не са изключени изненади, но предвид особеното ви състояние на духа ще се справите с всичко.
23 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Прекрасен ден за обновление от какъвто и да било вид. Опитайте дори да скъсате с някои вредни навици, които са ви неприятни. Вниманието на околните към вас едва ли ще ви смути. Чувството ви за хумор и жизнеността ви правят център на внимание. Може да свършите и малко полезна работа, ако разпределите добре времето си.
23 окт 2019
Последни новини