Три катастрофи през уикенда, кърджалийка бяга от местопроизшествието

Три са пътните произшествия в петък и събота на територията на областта. Няма пострадали. След отнето предимство на кръстовището между бул.“Беломорски“ и ул.“Металург“ в Кърджали 48-годишен с „Рено“ блъснал „Форд“, който се ударил в предпазна ограда. Вследствие на движение с несъобразена скорост са другите две произшествия. На ул.“Булаир“ в областния град 18-годишен с „Мерцедес“ загубил контрол над управлението и се блъснал в метален стълб с пътни знаци и след това в стълб за улично осветление. В участъка от КПП „Чилик“ към Кърджали 32-годишна с „Опел“ се ударила в еластична ограда ,след което напуснала мястото на произшествието. Установена е половин час по-късно от полицейски служители. Не е констатирана употреба на алкохол от водачите. На виновните за произшествията са съставени актове.

. Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол е образувано в РУ-Крумовград. 47-годишен се движил с „Опел“  и бил спрян за проверка на ул.“Славянска“ в града на 26 януари около 19,30 часа. Тестът за алкохол на водача, извършен с техническо средство, отчел 2,29 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление и работата продължава разследващ полицай.

42 автомобила, 62 лица, пътуващи в тях, и 27 увеселителни заведения и игрални зали били проверени в специализирана операция на територията на областта с цел проверка за спазване на нормативните изисквания, наличие на разрешителни и лицензи за продажба на цигари и алкохол, установяване на малолетни и непълнолетни лица без придружители след установения час. В проверките са участвали 26 полицейски служители. Съставени са 2 акта и 11 фиша по ЗДвП, образувано е едно бързо производство. В увеселителните заведения и игрални зали нарушения не са констатирани, съставени са 9 разпореждания на полицейски орган.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини