Във Фейсбук: Зарибяват БГ фенове с фалшиви концерти на Бионсе и Еминем

Хиляди чакат Ед Шийрън на Празника на туршията и лютата ракия в Златарица, а Риана на събора в с. Калипетрово

Няколко хиляди души проявиха интерес към концерт на Бионсе в чест на празника на Ловеч на 11 май. Мястото на събитието е площад „Тодор Кирков“, часът е 20, но по всяка вероятност такова няма да се състои.

"Американката е решила да направи празника на град Ловеч отново велик! В отговор на въпроси на фенове и гости на събитието - подгряващи изпълнители засега не са предвидени, тъй като целият ни бюджет е инвестиран в акостирането на Бионсе край река Осъм“, гласи описанието на концерта във Фейсбук. Според страницата на ивента, изпълнителката на Crazy in Love ще прекара свободното си време „на покрития мост и в зоопарка“.

Шеговитият характер на описанието и коментарите отдолу сочат, че това събитие е измислено.

Създаването на подобни фалшиви концерти стана популярно през последните дни. Така, например, излезе информация, че Радо Шишарката ще подгрява Ед Шийрън на Празника на туршията и лютата ракия в Златарица. Хиляди проявиха интерес и към концерт на рапъра Еминем в Стара Загора. Според подадената информация, той е избрал България като спирка от лятното си турне през 2021 г. При поставена така информация, повече потребители в социалната мрежа се подлъгват, че такова събитие ще се състои и се интересуват от закупуване на билети.

В списъка с фалшиви концерти влизат още „Риана на събора в с. Калипетрово“,

„Дрейк и Галена на Кюстендилска пролет“, „Джей Зи у Зелето във Враца“,

„Лил Пъмп на кукерския фестивал "Сурва 2020" в Перник“ и „Концерт на Slayer в Симитли“.

Тенденцията за лъжливи събития стартира миналия петък, когато родните меломани се ентусиазираха от измислен концерт на Кание Уест в Античния театър в Пловдив. Феновете на изпълнителя на All Mine веднага почнаха да се шегуват и с въпроса къде ще отседне популярната му съпруга – риалити звездата Ким Кардашиян. Други пък призоваха следващата му спирка да е Варна. Появи се и предложение оркестър "Кристали" да го подгряват.

Източник: monitor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини