Кални реки продължават да заливат детска градина „Дъга“, майки и деца пак шляпат в мръсотия

Кални реки продължават да заливат подстъпите към детска градина „Дъга“. Майки и деца пак шляпат в мръсотията два пъти на ден. Нещо повече – на подстъпите към градината и ОУ „П. Яворов“ се е образувало истинско тресавище. Преди ден в него закъса камион на сметосъбираща фирма.

Както неотдавна Кърджали бг вести писа, калта се носи в детското заведение въпреки волята на персонала. Родители продължават да твърдят, че калта и мръсотията, залели подстъпите към градината, са остатъци от приключилия ремонт на съседното училище „П. Яворов“. Освен калта, от строителите са останали и други следи, като натрошени тротоарни плочки и нарушен асфалт на улиците.

Всички кални реки влизат в двора на детската градина. Вече четири  месеца строителите не си почистват площадката, алармират разтревожени родители.

Ще припомним отново, че според Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Кърджали това е задължение на строителната фирма. Чл. 11, ал. 1 гласи: Третирането и транспортирането на отпадъците и излишните земни маси при извършване на ново строителство и при разрушаване, реконструкция или текущ ремонт на сгради и съоръжения се извършват от притежателите на отпадъците, от изпълнителя на строителството или разрушаването или от друго лице въз основа на писмен договор.

Според чл. 34 от същата наредба: Контролната дейност по тази наредба се осъществява от упълномощени със заповед на кмета на общината длъжностни лица, които съставят предписания със задължителен срок за отстраняване на нарушенията и/или актове на нарушителите.

Глобите са от 50 до 500 лева.

Очакванията на родителите са, че общината ще реагира.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини