Без аналог.Кърджалийци си заустват отпадните води в канализацията за дъждовни води

Кърджали е без аналог в страната.Кърджалийци заустват  отпадните си води в градската канализация за дъждовни. Това принуждава общината да проектира градската канализация за отвеждане едновременно на отпадни и дъждовни води. Това съобщи по време на общественото обсъждане на проекта за Бюджет 2019 г. зам.-кметът на Кърджали инж.Катя Митовска. Така тя отговори на питане на члена на Обществения съвет към Общинския съвет Ангел Бакалов. Бакалов поиска изграждането на цялостна канализация за дъждовни води в града, поради проблеми с отводняването при по силен дъжд на възлови места .

Кметът инж.Хасан Азис поясни, че на този етап изграждането на такава канализация е пожелателно, тъй като тя би струвала на данъкоплатците между 20 и 50 млн.лв.

Инж.Митовска призна, че по бул.”Беломорски” има затворени и задръстени шахти. Задължение на общината е да почиства само шахтите, а „В и К”-Кърджали трябва да се грижи за връзките. Общината вече възстановява шахти по „Беломорски”, но задължение на „В и К” е да ги продухва, подчерта инж.Митовска.Тя посочи,че в момента пред самата администрация на водоснабдителното дружество има запушена шахта. Ние от общината сме предложили средства за решаване на проблема, каза още зам.-кметът по строителството.

  Инж.Катя Митовска заяви още,че има договор с Асоциация „В и К”-Кърджали.Той вменява грижите за канализацията на асоциацията.Тя единствено може да бъде бенифициент по проекти за обновяване на мрежата.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Митю Хамсията
    1 0
    21:33, 3 фев 2019
    Отпадните води от два квартала-Веселчани и Възрожденци отиват в язовир Студен кладенец, без пречистване. А уж в Кърджали имали пречиствателна, да ама не. Който трябва си взе процента, ся рибите да умират, голям праз.
Последни новини