13 °C

Без аналог.Кърджалийци си заустват отпадните води в канализацията за дъждовни води

Кърджали е без аналог в страната.Кърджалийци заустват  отпадните си води в градската канализация за дъждовни. Това принуждава общината да проектира градската канализация за отвеждане едновременно на отпадни и дъждовни води. Това съобщи по време на общественото обсъждане на проекта за Бюджет 2019 г. зам.-кметът на Кърджали инж.Катя Митовска. Така тя отговори на питане на члена на Обществения съвет към Общинския съвет Ангел Бакалов. Бакалов поиска изграждането на цялостна канализация за дъждовни води в града, поради проблеми с отводняването при по силен дъжд на възлови места .

Кметът инж.Хасан Азис поясни, че на този етап изграждането на такава канализация е пожелателно, тъй като тя би струвала на данъкоплатците между 20 и 50 млн.лв.

Инж.Митовска призна, че по бул.”Беломорски” има затворени и задръстени шахти. Задължение на общината е да почиства само шахтите, а „В и К”-Кърджали трябва да се грижи за връзките. Общината вече възстановява шахти по „Беломорски”, но задължение на „В и К” е да ги продухва, подчерта инж.Митовска.Тя посочи,че в момента пред самата администрация на водоснабдителното дружество има запушена шахта. Ние от общината сме предложили средства за решаване на проблема, каза още зам.-кметът по строителството.

  Инж.Катя Митовска заяви още,че има договор с Асоциация „В и К”-Кърджали.Той вменява грижите за канализацията на асоциацията.Тя единствено може да бъде бенифициент по проекти за обновяване на мрежата.

 Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ми
  Митю Хамсията
  1 0
  21:33, 3 фев 2019
  Отпадните води от два квартала-Веселчани и Възрожденци отиват в язовир Студен кладенец, без пречистване. А уж в Кърджали имали пречиствателна, да ама не. Който трябва си взе процента, ся рибите да умират, голям праз.

Хороскоп за 22.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Започнатото през седмицата ще бъде приключено и ще можете спокойно да планирате предстоящите свободни дни. Занимания, възстановяващи здравето, грижи за външността и предпочитани релаксиращи процедури ще направят деня ви по-приятен. Обновете гардероба си с желана дреха, подарете си пътуване или друго развлечение, носещо ви настроение.
22 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще бъде свързана с множество срещи и контакти, но вие се чувствате чудесно сред хора и се справяте отлично със задачите си. Имате възможност да се запознаете с нещо ново, което със сигурност ще ви заинтригува. Възможно е дори да отделите част от времето си за придобиването на допълнителна квалификация.
22 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съобразете се с желанията на близките си и организирайте заедно изпълнението им. Това ще ви позволи да изпълните поетите ангажименти и не пренебрегвате семейството си. С интелигентното си присъствие печелите доверието на партньорите си, а с налаганите от вас идеи ще направите работата ви по-ефективна.
22 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Проявете гъвкавост, като насърчите и направлявате желанието на някого да ви подкрепя. Взаимните ви действия ще доведат до желана реализация, независимо от трудностите, с които ще се преборите заедно. Постигнатото ще ви обнадежди и ще планирате бъдещ проект, финансирането на който ще бъде осигурено.
22 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроението може и да не е от най-лъчезарните днес, но затова пък сте толкова съсредоточени в работата си, че едва ли някой е в състояние да ви откъсне за дълго от нея. Това може би е породено от стремежа ви да докажете на самите себе си, че можете да се справяте със задълженията си.
22 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Настроението ви може да бъде помрачено за кратко от административни неуредици. Въоръжете се с търпение и опитайте да не избухвате (това само би влошило положението). Неприятностите ще отминат и ще получите това, което искате. Финансовото ви състояние укрепва и ви дава възможност да си позволите някои позабравени напоследък удоволствия.
22 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
На път сте да приключите трудна задача, за изпълнението на която ще получите добри пари. За да вървят добре делата ви и да не изоставате с работата се погрижете за организацията й. Щадете нервите си и не влизайте в излишен спор с началници и колеги. Ще се чувствате добре в присъствието на любим човек, и ако сте необвързани любовта ви ще премине в брак.
22 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място се справяте добре със служебните си задачи и това се забелязва от когото трябва. Проявеното ви старание и търпение ще ускори повишението ви. Успехът ще е заслужен, но не се самозабравяйте. Възможно е да направите не добро впечатление на човек, от когото ще зависи бъдещ проект.
22 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С отворено сърце ще прегърнете една възможност, надявайки се чрез нея да си осигурите перспективни контакти и запознанства. Не загърбвайте задълженията си, колкото и отегчени да се чувствате. Разчитайте на себе си в надпреварата за позиция, която ви привлича. Имате качествата и сте подходящи за нея.
22 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако прецените, че трябва да рискувате, го направете, но обмислено. Бъдете сигурни в себе си и не се колебайте, а действайте. Пропорционално на усилията ви ще бъдат и резултатите. У дома запазете добрия тон, независимо от проблемите си. Към партньора бъдете нежни и не се отказвайте от ласките му. Той е вашата опора, а често и съдружник.
22 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изненадите днес ще дойдат по линия на професионалните задължения. Идеите ви ще се възприемат по различен начин и е възможно да се почувствате недооценени. Ролята ви на балансьори е отговорна и ще трябва да се опрете на умението си да убеждавате, за да постигнете очакваното от вас.
22 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят се свързва с добри новини и развития, имащи отношение както към професионалното ви бъдеще, така и в личен план. Ще получите предложение, свързано с нова работа, пътуване или друга носеща положителни емоции вест. Материалното ви състояние видимо ще се подобри след днешното начало и дано това ви направи по-спокойни.
22 ное 2019
Последни новини