20 °C

Без аналог.Кърджалийци си заустват отпадните води в канализацията за дъждовни води

Кърджали е без аналог в страната.Кърджалийци заустват  отпадните си води в градската канализация за дъждовни. Това принуждава общината да проектира градската канализация за отвеждане едновременно на отпадни и дъждовни води. Това съобщи по време на общественото обсъждане на проекта за Бюджет 2019 г. зам.-кметът на Кърджали инж.Катя Митовска. Така тя отговори на питане на члена на Обществения съвет към Общинския съвет Ангел Бакалов. Бакалов поиска изграждането на цялостна канализация за дъждовни води в града, поради проблеми с отводняването при по силен дъжд на възлови места .

Кметът инж.Хасан Азис поясни, че на този етап изграждането на такава канализация е пожелателно, тъй като тя би струвала на данъкоплатците между 20 и 50 млн.лв.

Инж.Митовска призна, че по бул.”Беломорски” има затворени и задръстени шахти. Задължение на общината е да почиства само шахтите, а „В и К”-Кърджали трябва да се грижи за връзките. Общината вече възстановява шахти по „Беломорски”, но задължение на „В и К” е да ги продухва, подчерта инж.Митовска.Тя посочи,че в момента пред самата администрация на водоснабдителното дружество има запушена шахта. Ние от общината сме предложили средства за решаване на проблема, каза още зам.-кметът по строителството.

  Инж.Катя Митовска заяви още,че има договор с Асоциация „В и К”-Кърджали.Той вменява грижите за канализацията на асоциацията.Тя единствено може да бъде бенифициент по проекти за обновяване на мрежата.

 Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ми
  Митю Хамсията
  1 0
  21:33, 3 фев 2019
  Отпадните води от два квартала-Веселчани и Възрожденци отиват в язовир Студен кладенец, без пречистване. А уж в Кърджали имали пречиствателна, да ама не. Който трябва си взе процента, ся рибите да умират, голям праз.

Хороскоп за 20.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще срещнете неразбиране и това ще създаде пречки. Приемете всяка подкрепа, не се лишавайте от предлагащи ви се улеснения. Отношенията ви с привлекателна за вас личност ще се развият според желанията ви. Нужно е още малко време преди да откриете взаимно чувствата си. Не предизвиквайте събитията с настойчивото си поведение.
20.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не ви очакват препятствия при деловите ви ангажименти, а пък и партньорите ви са позитивно настроени. В личен план можете да направите нещо ново, с което да зарадвате любимия си човек. Повярвайте на грижите му и повече не подлагайте на съмнение усилията му да ви прави щастливи.
20.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пътувания, срещи или творчески търсения са сред нещата, с които предстои да се занимавате днес. Предложение за работа по нов проект или друга добра възможност ще насочи интереса ви в избраната от вас сфера. Но също така са възможни разминавания с хора, които не мислят като вас. Бъдете търпеливи.
20.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Периодът на затишие скоро ще свърши. За това не пропускайте да наваксате всичко онова, за което не ви достигаше време до сега. Радвайте се на деня, защото ще ви направи щастливи с присъствието на любим човек или нова придобивка. Ще имате настроение за забавления и романтични закачки.
20.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Придържайте се към програмата си днес и избягвайте рисковани инициативи. Денят не е подходящ за дръзки постъпки и мащабни начинания. Вероятността да не успеете, ако решите да ги предприемете е значителна. Личния ви живот и по-точно отношенията с любимия човек или пък желана от вас личност са източник на приятни емоции и ви носят пълно удовлетворение.
20.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Поставяте си много задачи и времето може и да не ви стигне, но ентусиазмът ви е налице. На първо време се погрижете за здравето си - вашето и на близките ви. Финансови затруднения ще охладят желанието ви за харчене, както и могат да се явят препятствия по отношение на предстоящо пътуване.
20.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Нерешени проблеми от миналото ще ви напомнят за себе си. Повече няма да отлагате и ще им се посветите, този път успешно. По-малко занимавайте околните със себе си, освен, ако няма да ги зарадвате с нещо приятно. Финансовите ви дела търпят развитие, за някои в положителна посока. Прагматичният ви подход дава резултати.
20.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-ограничени и ще избегнете по-сериозни недоразумения в дома и семейството. Не се обвързвайте с нищо свързано с много хора. Помислете над стореното до тук и направете план за идните дни. Не съжалявайте за миналото. Времето днес е подходящо за усъвършенстване. Не се поддавайте на фалшиви емоции и лесно печелене на пари. Знаете истината за безплатните обеди. Помислете си кое си струва да запазите и за в бъдеще.
20.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
20.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
20.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стремите се да бъде добри в работата си, поради което полагате доста усилия и търпение. Това е похвално и не се учудвайте, ако ви предложат промяна на служебното ви положение.Покажете на хората, които обичате истинските си чувства.
20.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Въпреки затрудненията, които срещате за момента ситуацията е доста благоприятна. Желанието ви да успеете изглежда несломимо и бавно и сигурно получавате това, към което се стремите. Ангажимент, свързан с ваш близък може би ще отнеме част от времето ви, но това няма да повлияе съществено на плановете ви. Бъдете по-умерени в думите си спрямо любимия човек.
20.09.2019
Последни новини